Bakırköy, poşet yasağı için gün sayıyor

Bakırköy, poşet yasağı için gün sayıyor

Naylon poşetin çevreye verdiği zarar, yıllardır tartışılır durur. Bakırköy Belediyesi, nisan alında aldığı poşet kullanımı yasağını uygulamak için hazırlıklarını tamamladı. Vatandaşa file ve çanta dağıtılıyor.

Türkiye’de yılda 500 milyar adet plastik poşet kullanılıyor. Bu poşetlerin yalnızca yüzde biri dönüşüm yoluyla geri toplanıyor.

Bu gerçekten hareket eden Bakırköy Belediye Meclisi, Başkan Ateş Ünal Erzen başkanlığında nisan ayında yaptığı toplantıda, ilçe sınırları dahilinde plastik poşet dağıtımını yasaklama kararı almıştı.
Bakırköy esnafının elindeki stoku tüketmesi ve gerekli hazırlıkların yapılması amacıyla uygulamanın 1 Ağustos tarihinden itibaren başlatılacağı duyurulmuştu.

Alınan kararla, plastik poşet yerine file, bez torba ve kese kağıdı kullanımının zorunlu hale getirildiği duyurulmuştu.

Kamuoyuna yapılan açıklamada, karara uymayanlar hakkında 2872 sayılı Çevre Kanunu ile 5326 sayılı Kabahatlar Kanunu hükümleri uyarınca ceza uygulanacağı vurgulanmıştı.

FİLE VE ÇANTA DAĞITILDI

Bakırköy Belediyesi görevlileri, 1 Ağustos’tan itibaren uygulamaya konulacak olan yasaklama öncesinde semt pazarlarında file ve çanta dağıtımına başladı. Geri  dönüşümlü file ve poşetler Bakırköy Belediye Başkanlığı ÇevreKoruma Müdürlüğü tarafından dağıtılıyor.

Son dağıtım, Yeşilköy Semt Pazarında yapıldı. Uygulamaya vatandaşlardan tam destek geldi. Bakırköy Belediyesi Çevre Müdürlüğü geri dönüşümlü file ve poşetlerin dağıtımına devam edileceğini ve ilçedeki işletmelere konu hakkında tebligat bildirilmeye başlandığını açıkladı.

Yerel Posta

Etiketler :