Bakü'de yine Türk Bayrağı krizi yaşandı

Bakü'de yine Türk Bayrağı krizi yaşandı

Azerbaycan`ın başkenti Bakü`den bir Türk bayrağı indirme skandalı daha...

Azerbaycan`ın başkenti Bakü`den bir Türk bayrağı indirme haberi daha... Türk Büyükelçiliği`ne ait Din Müşavirliği binasının önündeki Türk bayrağı, bu sabah bazı sivil giyimli Azeri yetkililerce kaldırıldı.

Bu arada, Bakü`deki Türk Şehitliği`nde bayrakların tekrar göndere çekildiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Bakü`de Türk Büyükelçiliği`ne ait Din Müşavirliği binasının önündeki Türk bayrağı, sivil giyimli Azeri yetkililerce bu sabah kaldırıldı.

Türkiye`nin Bakü Din İşleri müşaviri Muzaffer Şahin, DHA`ya yaptığı açıklamada, olayı doğruladı.

Bu şahısların kendisine herhangi bir bilgi vermediklerini söyleyen Şahin, Türk Büyükelçiliği`ni haberdar ettiklerini belirtti.

Olayın duyulması üzerine Azeri ve Türk gazeteciler Din Müşavirliği binasına gelerek tabloyu görüntüledi.

Azerbaycan Halk Cephesi Partisi taraftarları da Türk şehitliği önünde Türk bayrağının kaldırılmasını protesto eden bir gösteri yapmak üzere toplanıyor. Bu gösterinin ardından Azerbaycan Genç Gazeteciler Derneği üyeleri de Türk şehitliğine gelerek Türk bayraklarının indirilmesini kınayacak.

Bayrak krizi

Azerbaycan`ın başkenti Bakü`de bulunan Türk Şehitliği Abidesi`nin etrafından Türk bayraklarının 15 Ekim`de gönderden indirilerek kaldırıldığı belirtilmişti. Anıttaki Türk bayraklarının yanı sıra Azerbaycan bayrakları da indirilmişti.

Anıt 1918 yılında Bakü`yü Ermeni-Bolşevik işgalinden kurtarırken şehit düşen Türk İslam ordusu askerlerinin anısına dikilmişti.

Etiketler :