Balanlı'nın gözcüsü MHP'nin Paşası

Balanlı'nın gözcüsü MHP'nin Paşası

MHP’li emekli general Atılgan’ın Balyoz tutuklusu Org. Balanlı’ya yasadışı havadan izleme sonuçlarını rapor ettiği ıslak imzalı belge ortaya çıktı. Atılgan da Engin Alan’dan sonra Balyoz dosyasına girdi.

BALYOZ Davası’ndan tutuklanan Orgeneral Bilgin Balanlı’nın Adıyaman Menzil Grubu’na yönelik hava harekatlarını MHP Adana Milletvekili emekli General Kürşat Atılgan’a icra ettirdiği ortaya çıktı. Atılgan’ın emrindeki uçaklarla Adıyaman Menzil Grubu’nun faaliyetlerini havadan izlediği ıslak imzalı belgeleriyle Balyoz dosyasına girdi. Atılgan, MHP adayı emekli korgeneral Engin Alan’dan sonra Balyoz dosyasına giren ikinci MHP’li oldu.  

Islak imzalı belge de dosyaya girdi

Balyoz Darbe Planı sanıkları arasında yer alan Albay Hakan Büyük’ün evinde ele geçen belgelerde, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın 9 yıldır Eskişehir’deki bir çiftliği tarikat yapılanması iddiasıyla havadan ve karadan izlediği ortaya çıkmıştı. Albay Büyük’ten çıkan belgelerde MHP Adana Milletvekili Kürşat Atılgan’ın da savaş uçaklarına tarikat takibi yaptırdığı görüldü. “Kişiye Özel” ibareli belge, “keşif isteği” konusunu taşıyor. 28 Mart 2005 tarih ve “3500-149-05/İSTH. Hareket numaralı belgenin altında “Kürşat Atılgan-Hava Pilot Tuğgeneral 1’inci Ana Jet Komutanı” diye ıslak imzası bulunuyor.

Atılgan aylarca süren keşif yaptırdı

“1 inci HV.Kv.K.lığının 271500B MAR 05 gün ve İSTH:3590-80-05/İKK.Ş.111 sayılı mesaj emri” ilgi başlığı bulunan belgede şu ifadeler yer alıyor: “İlgi emir ile Eskişehir İli Sivrihisar İlçesi Aşağı Kepen köyü Veletler mevkiinde bulunan Adıyaman Menzil grubuna ait ‘Bilvanis’ isimli çiftlikte meydana gelen gelişmelerin takip edilmesi amacıyla istenen hava fotoğrafları 03 Ekim 2003 ve 22 Temmuz 2004 tarihli hava fotoğraflarıyla mukayese edilerek EK’te gönderilmiştir. Arz ederim.” Belgenin ek kısmında ise 5 adet 51X61 cm ve 5 adet 25X25 cm hava fotoğrafı ile “HAVİST-27 Kıymetlendirme Raporu” bilgisi yer alıyor. Böylece Engin Alan’dan sonra MHP’den ikinci bir isim daha Balyoz Davası’na girdi. 

Atılgan: Emir yerine getirildi

Kürşat Atılgan, STAR’ın soruları üzerine “Ana Jet Üs Komutanlığı’nın hukuki olarak bir sorumluluğu yoktur. Komutanlık, yukarıdan gelen emri yerine getirmiştir” dedi. Atılgan, “O filonun bütün planlaması, istekleri yukarıdan gelir. 1.Üst Komutanlığı’nın sorumluluğu yoktur, bizim bir sorumluluğumuz yoktur” diye konuştu. Atılgan, olayı çok hatırlamadığını da ifade ederek, “Üst komutanlık örneğin Ermenistan’ı çekin gönderin der, onlar çekilir ve gönderilir. Üst komutanlığın istekleridir bunlar. Bunu isteyen makama sormanız gerekiyor, bunun gibi yüzlerce emir geliyor çünkü” dedi. Atılgan’ın daha önce de evine türbanlı misafir gelen bir astsubayı üç ay izlettirdiği belgelenmişti.

İLK HİLALKART’I VERDİ

MHP lideri Devlet Bahçeli, Malatya’da düzenlenen mitingde partisinin onarım ve toparlanma hükümeti kurmayı planladığını belirterek “Bu hükümetin birinci görevi işsizlik ve yoksullukla mücadele olacaktır” dedi. Bahçeli, yılda 700 bin işsize iş bulacaklarını, iktidara geldiklerinde öncelikli olarak belirledikleri 100 soruna 100 çözüm bulacaklarını vurguladı. Hilal Kart Projesi’ni anlatan Bahçeli, ‘’Bu kart, bütün yoksullara verilecek. Doğu batı, kuzey güney ayrımı olmadan, etnik ayrım yapılmadan, Alevi-Sünni ayrımı yapılmadan verilecek. Hilal kart, tüketici kartı değildir, geri dönüşü, faizi yoktur. Hilal kart karttır” diye konuştu. Bahçeli, mitingi izleyen engelli bir vatandaş ile sohbet ederek Hilal Kart verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.