'Balbay ve Özkan'ın adaylığına PM karar verir'

'Balbay ve Özkan'ın adaylığına PM karar verir'

CHP Sözcüsü Tamaylıgil: Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ın milletvekili adaylığında parti meclisi son karar merciidir.

CHP Sözcüsü Bihlun Tamaylıgil, Ergenekon davasının tutuklu sanıkları Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ın milletvekili adayı gösterilmesi konusunda son karar merciinin Parti Meclisi olduğunu söyledi.

Konunun Merkez Yürütme Kurulu (MYK)'nda gündeme gelmediğini dile getiren Tamaylıgil, konunun parti meclisine sunulduğu zaman kararın verileceğini belirtti.

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Yaklaşık 4 saat süren toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Tamaylıgil, araştırmacı-yazar Uğur Mumcu'yu kaybedeli 18 sene olduğunu hatırlattı. Yakın tarihte cinayete kurban giden birçok aydının failinin bulunamadığını dile getiren Tamaylıgil, "Bu millet, hiçbir zaman zulme teslim olmaz ve bu halk, korku imparatorluklarının karşısında boyun eğmez. Dün eğmedi, bugün de eğmeyecektir. O nedenle bağımsızlık, insan hakları ve bu değerlerin savunucusu demokrasi şehitlerini anarken bizler yas tutmayacağız. Ayağa kalkacağız ve Türkiye'ye sahip çıkacağız. Böylece demokrasi şehitlerine layık olacağız." diye konuştu.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın da ölüm yıldönümü olduğunu ifade eden Tamaylıgil, yüzlerce Gaffar kadar binlerce Gaffar'ın Türkiye'nin güvenliğine, barışına hizmet etmek için mücadele edeceğini ve bu mücadelesini ortaya koyarken hiçbir korkuyu hissetmeyeceğini vurguladı. Saldırıda şehit düşen 5 polis memurunun ailelerine de başsağlığı dileyen Tamaylıgil, istifalar sonucu boşalan bazı il başkanlıklarıyla ilgili kararlar alındığını belirterek Manisa, Çanakkale, Bolu ve Van il başkanlıklarına atama için il yönetim kurullarına yetki verildiğini söyledi.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Tamaylıgil, Balbay ve Tuncay Özkan'ın milletvekili adaylığına ilişkin bir soruya, "Biliyorsunuz daha Meclisimiz erken seçim kararı bile almadı. Temmuz ayının öncesindeki her tarih erken seçim kararı gerektirir. O karar çıktıktan sonra da Yüksek Seçim Kurulu seçim takvimini belirler. Ve bu takvim içerisinde de yine partimiz açısından milletvekili adaylarının belirlenmesi sürecini ortaya koyan bir Parti Meclisi kararı vardır. Çok değerli kişilerdir ve önemli mücadelelerin arkasında olmuş kişilerdir. Tabii ki parti meclisimiz son karar merciidir. Parti meclisimize sunulduğu zaman, partimizin bu süreçteki en yetkili olan organı kararını verecektir." karşılığını verdi.

"BU HİTAP BAŞBAKAN'A YAKIŞMIYOR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun AK Parti ile Hizbullah'ın işbirliği yaptığı yönündeki iddialarına cevap veren Başbakanın uslubunu eleştiren Tamaylıgil, şunları söyledi: "Sayın Başbakan'ın son dönemde kullandığı kelimeler ve ortaya koyduğu yaklaşım kimyasının bozulmaya başladığını net olarak ortaya çıkartmaktadır. Bu rahatsızlık, bu tepkiler ortada var olan bazı değerlendirmeleri açıkça gözardı etmeyi beraberinde getirmez. Burada kullanılan kelimeler ve hitap bu ülkenin başbakanına yakışmamaktadır."

Kılıçdaroğlu'nun, "Siyasete bulaşmayan tarikatlara saygı duyuyoruz" açıklamasının hatırlatılması üzerine ise Tamaylıgil, inanç ve inancı yaşama noktasında ortaya çıkan birlikteliklerin hiçbir zaman siyasi baskı ve siyasi yönlendirmenin gücünü oluşturmaması gerektiğini savundu. Din temelinde siyaset yapmak ve o siyasetin altyapısını oluşturmanın, demokrasiye ve ülkedeki siyaset anlayışına uygun olamayacağını ileri süren Tamaylıgil, "Genel başkanımız da zaten bu konuda açık olarak bu bir inancı yaşama birlikteliği dışında siyasi baskı olarak kullanılmasının doğru olmadığını dile getirmişlerdir." şeklinde konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :