Balbay'dan ilk açıklamalar

Balbay'dan ilk açıklamalar

CHP Milletvekili Mustafa Balbay, Ankara Sincan Cezaevinden serbest bırakıldı.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Sincan'daki cezaevinden tahliye edildi. Tahliye sonrası açıklama yapan Balbay, "Süreç 'Sünger çekelim' denecek bir süreç değil ama kin güdülecek bir süreç de değil. Cezaevinde çürüyeceğimize hiç inanmamıştık. Bir girdim bin çıkıyorum." dedi.

BALBAY'IN AÇIKLAMALARININ TAMAMI

İçeride kalan onlarca yüzlerce tutukluya karşı sanki kapıyı onların üzerine kapatmış gibi sorumlu hissediyorum. Bu sürecin taptaze bir başlangıç olmasını yürekten diliyorum. Yarın öğleden sonra yemin edeceğim. Ben ilk yeminimi şimdi halka karşı etmek istiyorum. ^

'SÜNGER ÇEKELİM KİN GÜDELİM SÜRECİ DEĞİL'

Haksızlıklara karşı bundan sonraki yaşamımda sonuna kadar mücadele edeceğim. Süreç 'Sünger çekelim' denecek bir süreç değil ama kin güdülecek bir süreç de değil.  Herkese karşı ilk sözüm şudur: Gelin tanış olalım! Ben bu aşamadan sonra Türkiye'de hukuku arayanların bu ülkeye barışın gelmesini isteyenlerrin de mücadelesinde kendimi daha büyük sorumlulukta  hissediyorum. AYM çok önemli bir karar aldı. 'Balbay uzun tutukluluk süresi nedeniyle halka karşı milletvekilllik görevini yapmaması nedeniyle hak kaybına uğramıştır' dedi 

Benim dışımda cezaevinde 6 milletvekili, Belediye Başkanları, öğrenciler vardır. Bütün bu hak gasplarının giderilmesi için bir başlangıç olmasını diliyorum. 

'BİR GİRDİM BİN ÇIKIYORUM

Karım çocuklarım...Herşeyi onlarla birlikte yaşadık. En çok gelecek biriktirdim. Cezaevinde çürüyeceğimize hiç inanmamıştık. Bir girdim bin çıkıyorum.

 
 
 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum