Balıkesir'de suç örgütüne yönelik operasyonda yakalananlardan 4'ü tutuklandı

Balıkesir'de suç örgütüne yönelik operasyonda yakalananlardan 4'ü tutuklandı

Şüphelilerin 14 kişiyi tehdit edip işkence yaparak paralarına el koydukları öne sürüldü

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Edremit ilçesinde suç örgütü operasyonunda gözaltına alınan 8 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Edremit Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekiplerince suç örgütü elebaşı ve üyelerine yönelik operasyonda yakalanan 7 zanlının işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartıyla salıverildi. Farklı suçlardan hüküm giydiği belirlenen bir zanlı ise cezaevine gönderildi.

Polis ekiplerince yapılan incelemelerde şüphelilerin kadınlara zorla fuhuş yaptırmak için işkence yaptıkları ve 14 kişiyi de tehdit edip işkence yaparak paralarını alıkoydukları ortaya çıktı.

Operasyonda, şüphelilerin çiftlik evine götürdükleri bazı kişileri zorla alıkoydukları, elektroşok cihazıyla eziyet ettikleri, kadınlara yönelik cinsel saldırı suçu işledikleri ve alıkoydukları kişilere zorla uyuşturucu kullandırdıkları belirlenmişti.

Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda, 14 tabanca, 21 şarjör, 217 tabanca fişeği, 17,2 gram esrar, 13 gram metamfetamin, 15 uyuşturucu ve uyarıcı sentetik hap, 6 tüfek, 4 tüfek şarjörü ve 74 tüfek kartuşu ele geçirilmişti.

Soruşturma kapsamında daha önce yakalanan 8 kişiden 5'i tutuklanmıştı. Operasyonda, 3 şüphelinin yakalanması için yürütülen çalışma sürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.