Balkan'da Kurban Organizasyonu!

Balkan'da Kurban Organizasyonu!

Edirne Mimar Sinan Vakfı bu yıl Makedonya ve Bulgaristan’da vekalet yoluyla kurban kesimi organizasyonu gerçekleştirdi.

MİMAR SİNAN VAKFI MAKEDONYA VE BULGARİSTAN’DA KURBAN ORGANİZASYONU GERÇEKLEŞTİRDİ

 

            Edirne Mimar Sinan Vakfı bu yıl Makedonya ve Bulgaristan’da vekalet yoluyla kurban kesimi organizasyonu gerçekleştirdi. Vakıf merkezinden yapılan açıklamada organizasyon kapsamında 17 si Makedonya’da, 12 si Bulgaristan’da olmak üzere toplam 29 adet büyük baş hayvan kesilerek etlerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığı belirtildi.

 

            Makedonya’daki çalışmalara Edirne Mimar Sinan Vakfı mütevelli heyeti başkanı Av. Şükrü Çeşme ve Av. İbrahim Gümüş bizzat katıldı. Bulgaristan’daki çalışmalara ise Müjdat Kahve ve Mustafa Suiçmez nezaret etti.

 

            Mütevelli heyet başkanı Çeşme organizasyonun başarı ile gerçekleştirildiğini belirterek şunları kaydetti: “Vakfımız bu yıl ilk defa yurt dışında kurban kesimi gerçekleştirdi. Ülkemizden büyük bir teveccüh oldu. Yüzlerce hayırsever vekalet vererek organizasyona katıldı. Çevre ve sağlık yönünden hijyenik ortamlarda büyük baş hayvanlardan, dini kurallara uygun olarak kesilen kurbanların etleri, titizlikle Makedonya ve Bulgaristan’daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Makedonya’daki kesimler Gostivar’da bulunan gelişmiş mezbahada hijyenik ortamda, vekalet verenlerin isimleri tek tek okunarak, besmele ve tekbirlerle dini kurallara uygun olarak kesildi. Elde edilen etler, 7-10 kilogramlık paylara ayrılarak poşetlere konuldu. Ardından özel hazırlanmış kutulara yerleştirilerek, önceden hazırlanmış listelere göre Gostivar bölgesi başta olmak üzere, Makedonya’nın doğu bölgelerinde en ücra köylere kadar özenle ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Vekalet veren vatandaşlarımıza da kısa mesaj yoluyla anında bilgi verildi.”

           

            Makedonya’daki organizasyona Gostivar şehrinde bulunan Genç Kalemler Derneği’nin ev sahipliği yaptığını belirten Çeşme, vakıf olarak derneğin iç tefrişatını yenilediklerini ve kendilerine bir adet masa üstü bilgisayar hediye ettiklerini söyledi. Çeşme, Genç Kalemler Derneği başkanı Türker Kamber’in çalışmalardan mutluluk duyduklarını ve ileriki yıllarda daha büyük ve çeşitli organizasyonlar yapılmasını arzu ettiklerini aktardı.

 

            Bulgaristan’ın Şumnu şehrinde kesilen kurbanların etleri de Şumnu ve Rusçuk’ta bulunan yatılı İmam Hatip Okulları ile birlikte yüzlerce aileye ulaştırıldı.

 

            Tarihi ve kültürel bağlarımızın olduğu komşu Balkan ülkelerine sivil toplum olarak da gereken önemin gösterilmesi gerektiğinin bilincinde olduklarını kaydeden Çeşme, Edirne Mimar Sinan Vakfı olarak gereken çalışmaları yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :