Balkanlarda Bu Güzellikte Üniversite Yok

Balkanlarda Bu Güzellikte Üniversite Yok

Üsküp’ten İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’ne Ziyaret

Makedonya - Üsküp’ten İstanbul’a gelen 17 Arnavut kökenli öğrenci ve STK (Sivil Toplum Kuruluşu) temsilcileri, heyecanla ziyaret ettikleri İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi kampüsünün güzelliğine hayran kaldı. Baba tarafından kendileri gibi Arnavut kökenli olan Milli Şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’un öğrencilik ve hocalık yaptığı tarihi binayı da içine alan büyüleyici kampüsü gezen öğrenciler duygulu anlar yaşadılar. Üsküplü öğrenciler, üniversite eğitimlerini için İstanbul’a gelmek istediklerini söyledi. 

bd3dbb21-1e9c-4c42-88b5-25d47694810a.20120705124258.jpg

Üsküp’te faaliyet gösteren Aktiviteti Kültürel ve Eğitim Derneği, Straçinsa bölgesinde yaşayan 17 öğrenciyi, STK temsilcilerini İstanbul’a getirdi. Program kapsamında öğrenciler, Küçükçekmece-Halkalı’da İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nin merkez kampüsünü de gezdi. Aktiviteti Derneği koordinatörü Muhadin Limani,  dernek başkanı İsak Begiri ve danışman Abdülkerim İseni de grupla birlikte İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesini ziyaret etti. Yaklaşık 10 yıl Türkiye’de yaşayan ve Ankara Üniversitesi Sosyoloji mezunu olan dernek koordinasyonu Muhadin Limani, Makedonyalı öğrencilerin Türkiye’de modern bir eğitim almak istediklerini söyledi.


Balkanlar’da Bu Güzellikte Üniversite Yok


Öğrenciler kampüsün her alanını gezerek, fotoğraf çektirdi. Başta bilgisayar laboratuvarı, kütüphane ve spor salonu olmak üzere, tüm bölümleri büyük bir beğeni ile gezen öğrenciler, Balkanlar’da bu güzellikte bir üniversite olmadığını belirtti. Seminer salonuna alınan öğrencilere, Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Erol Aydın, Sabahattin Zaim Üniversitesi’ni tanıtıcı bir sunum yaptı.


Öğrenciler daha sonra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer İnan,  Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Savcı ve Genel Sekreter Mehmet Birinci ile görüşerek İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’ne ismi verilen, “Hocaların Hocası” unvanına sahip, güzel insan Prof. Dr. Sabahattin Zaim ve Milli Şairimiz Mehmet Âkif  Ersoy hakkında detaylı bilgi aldı.

b0fb6e1e-b010-488e-bb04-a109fcd31cc7.jpg

Koordinatör Muhadin Limani, kampüsün güzelliğine tüm öğrencilerin hayran kaldığını belirterek, “Böyle güzel ve geniş bir kampüs Balkanlar’da dahi yok. Üniversitenin güzelliği ve teknolojik imkânları kusursuz. Mehmet Âkif  Ersoy’un hem öğrenci hem de öğretmen olarak bu mekânda bulunmuş olması ayrıcalık. Prof. Dr. Sabahattin Zaim hocanın da Makedonya İştip’te doğmuş olması ve bu üniversiteye adının verilmiş olması öğrencileri çok mutlu etti. İnanıyorum ki Makedonya-Üsküp’ten birçok öğrenci, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’ne yüksek eğitimlerini almak için gelecektir” dedi.

9809bc80-148d-47c3-b869-81b89cb3c94d.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.