Balkonda Mangal Yasaklandı

Balkonda Mangal Yasaklandı

Moskova Belediyesi şehir dışından ve eski Sovyet ülkelerinden gelen göçmenler için başkentte yaşam standartlarını belirleyen yeni bir çalışma yapıyor.

 Moskova Belediyesi şehir dışından ve eski Sovyet ülkelerinden gelen göçmenler için başkentte yaşam standartlarını belirleyen yeni bir çalışma yapıyor. Buna göre avluda koyun kesmek, balkonda mangal yapmak yasak. Bir dizi düzenlemenin yer aldığı 'yaşam standardı' ile ilgili çalışma yasallaşacak.


Moskova Belediyesi, başkente yaşayan başta Orta Asya ve Kafkasya kökenli yabancılar olmak üzere göçmenler için yeni bir kanun hazırlıyor. Moskova'da yaşayan etnik diaspora kurumlarıyla hazırlanacak belgenin adı "Moskovalı Davranış Kuralı" olacak. Kanun başkentte kalmak isteyen yerli ve yabancı göçmenlere yeni kurallar getiriyor.

Konuyla ilgili basına konuşan Moskova Belediyesi Bölgelerarası İlişkiler ve Ulusal Politika Komisyonu Başkanı Mihail Solomentsev, hazırlayacakları yeni yaşam kuralının başkentte sürekli yaşamak isteyen misafirler için çok faydalı olacağını belirtti.

Solomentsev, "Önümüzdeki günlerde çalışmaları tamamlayacağız. Bu kural yeni gelen ve sürekli oturma ikametiyle yaşayan vatandaşların hızlıca alışmasına yardımcı olacaktır. Moskovalı diaspora temsilcilerinden bu konuda çalışmalar yapması için öneride bulunduk. Onların teklifini aldığımız zaman bu durumda bilim adamlarını davet edeceğiz. Neticede de Moskovalı davranış kuralı hazırlanacaktır." dedi.

Moskova Belediyesi yetkilisi Solomentsev, toplumunda yazılı olmayan kuralların da bulunduğunu hatırlattı. Solomentsev, " Örneğin avluda koyun kesmek, balkonda şiş kebabı ve mangal yapmak olmaz. Ve Rusça konuşmak lazım . Moskova, yüzyıllar boyunca Rus kültür ve geleneklerine dayanan yaşam tarzlı bir kent." diye konuştu.

Etiketler :