Balyoz kavgası Taraf yazarını çıldırttı!

Balyoz kavgası Taraf yazarını çıldırttı!

Taraf ve Cumhuriyet yazarları Melih Altınok ve Şükran Soner TV 8 ekranlarında Balyoz ve Ergenekon davalarındaki son gelişmeleri tartıştı.

TV 8 ekranları Taraf ve Cumhuriyet yazarlarının harareti yüksek darbe tartışmasına sahne oldu. Haber Aktif'e katılan Melih Altınok ve Şükran Soner, Balyoz ve Ergenekon davalarındaki son gelişmelerle birlikte Genelkurmay'ın Hasdal ziyaretini tartıştı.

Gökmen Karadağ'ın kısa bir es verdiği Haber Aktif, Bahar Feyzan'ın sunumuyla ekranlardaydı. Melih Altınok ve Şükran Soner'in Balyoz tartışmasının damga vurduğu program karşılıklı suçlamlara konu oldu. Cumhuriyet yazarı Soner, 12 Eylül sürecinde de benzer yargılamalar yapıldığını, düzmece ve belde ve delillerle DİSK gibi demokratik örgütlenmelerin 'terör' suçlamalarıyla kapatıldığını söyledi. Soner, Balyoz ve Ergenekon davalarında da ciddi hukusuzluklar yapıldığını savunup bunların 12 Eylül'ü hatırlattığını söyleyince Taraf yazarından sert tepki geldi.

Melih Altınok, Cumhuriyet yazarının 'manüplasyon' amacıyla gerçeği çarpıttığını söyleyerek itraz etti. Balyoz davasında sanıklara işkence yapılmadığını, gayet demokratik bir yargı sürecinin yürürlükte olduğunu savunan Taraf yazarı 'görüldüğü gibi manüplasyon amaçlı değrlendirmeler yapılıyor. Şu anda Balyoz davasından içeri alınanlar daha önce demokratik mücadaleyi zorla işkenceyle bastıran olduğu iddiasıyla içeri alındılar zaten Nasıl böyle çarpıtılır anlamıyorum' dedi. Altınok, 'Cezaevlerinde binlerce genç ranzalarda nöbetleşe uyumakta, çok zor koşullarda yaşamaktalar. Buna yıllardır kimsenin gıkı çıkmadı. Ama bir kaç subay içeri alınınca kıyamet kopartılıyor. Ben bunda art niyet ararın gayet doğal olarak' dedi.


 

Etiketler :