Balyoz sanıklarına şok!

Balyoz sanıklarına şok!

Balyoz davasında, bir dönem 1. Ordu Komutanlığı Harekat Daire Başkanlığı Plan Harekat Şube Müdürlüğü'nde sivil memur olarak çalışan Sevilay Erkani Bulut tanık olarak dinlendi

Dava konusu CD'leri hatırladığını söyleyen Bulut, sanıkların kabul etmediği 11 nolu CD'nin ise arşive kaldırdıkları CD'lere benzediğini ifade etti. Bulut, CD üzerindeki yazının kendisine ait olduğunu belirtti...

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tanık sıfatıyla dinlenen Sevilay Erkani Bulut, 2002 ile 2003 yıllarında 1. Ordu Komutanlığı Harekat Daire Başkanlığı Plan Harekat Şube Müdürlüğü'nde veri hazırlama kontrol işletmeni olarak görev yaptığını söyledi. Bulut, Hakim Peksak'ın soruları üzerine, "Plan odasında benden başka bir sivil memur arkadaş daha vardı. İki adet bilgisiyar vardı. Kullandığım bilgisayarda CD yazıcı vardı. Şifremizi biz belirlemiyorduk. Bize verilen şifrelerle çalışıyorduk." şeklinde konuştu. Önce bilgisayar şifresini hatırlamadığını belirten Bulut, daha sonra "İsim soyadı ve doğum tarihi yani serkanibulut1979 ile başlayan bir şifreydi." diye konuştu.

Başkan Peksak'ın, "Plan hazırlanma safhası nasıldır?" şeklindeki sorusuna ise tanık Bulut, "Ben sürekli yazı yazardım. Bununla görevliydim. Normal çalışma temposunda çalışıyordum. Görevli olmayan Harekat Plan Odası'na giremezdi. Odaya girme yetkisi olan kişiler giriş kartını okuturdu. Komutanımızın verdiği emri yerine getirerek, görevimiz neyse onu icra ederdik " dedi. "Kart Okuma arşivi var mıydı?" şeklindeki soruya Tanık Bulut, "Bilgim yok" dedi. Tanık Bulut, kullanılan bilgisayarların herhangi bir ağa bağlantılı olmadığını ifade etti.

Bu arada, sanık avukatlarından Avukat Celal Ülgen, soracağı bazı sorular nedeniyle tanık Bulut'a dava konusu suçlamalarla ilgili delil kapsamında dosyada yer alan bazı CD'lerin fotoğraflarının gösterilmesini talep etti. Dava dosyasında bulunan 19 CD tet tek gösterilerek tanık tanık Bulut'tan bu CD'leri tanıyıp tanımadığı ve hazırlayıp hazırlamadığı soruldu. Bulut, bu CD'lerin, arşiv için hazırladıkları CD'lere benzediğini, ancak hepsini tam olarak hatırlayamayacağını söyledi. Bulut, daha sonra da kendisine gösterilen CD'lerin, arşive kaldırdıkları CD'lerden olduğunu söyledi. Sanıkların kabul etmediği 11 nolu CD'nin de arşive kaldırdıkları CD'lere benzediğini belirten Bulut, 16 ve 17 nolu CD'yi ise hatırlamadığını söyledi. Başkan Peksak, gösterdikleri CD'lerden tanık Bulut'a kendisinin hazırladığı CD olup olmadığını sordu. Tanık Bulut ise bu CD'lerden 15 numaralı CD'yi kendisinin oluşturduğunu, konuyu hatırladığını ve CD üzerindeki yazının kendisine ait olduğunu belirtti.

Avukat Celal Ülgen'in, "Çetin Doğan'ın döneminde 1. Ordu Komutanlığı'nda görevliydiniz, o dönemde Balyoz Harekat Planı'nı diye birşey yazdınız mı? şeklindeki sorusuna tanık Bulut, "Öyle birşey hatırlamıyorum. Balyoz Harekat Planı'nı görsel ve yazılı basından duydum. 'Oraj', 'Suga', 'Çarşaf' isimli planların ismini de hatırlamıyorum." ifadelerini kullandı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.