Balyoz'a bir tepki de İmamlardan

Balyoz'a bir tepki de İmamlardan

Kanlı 'Balyoz' planı ile ilgili en sert açıklama, planın en büyük muhataplarından sert tepki geldi.

Özerk Diyanet Evkaf Sendikası Genel Sekreteri Abdurrahim Çelik imzalı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Camilerin bombalanmasından savaş çıkarmaya kadar bir dizi karanlık eylemi içeren 'Balyoz Harekâtı' isimli plan bizleri dehşete düşürmüştür. Camiler; ibadet etme, Allah'ı anma, eğitim-öğretim, birlik ve dirlik, huzur ve sükûn mekânlarıdır. Toplumların kaynaşmasına en büyük hizmet eden mekânların bile darbe planlarına alet edilmesini şiddetle kınıyorum. Kabul edilemez planlar hakkında soruşturma açılmasını ve gerekli cezanın verilmesini istiyoruz.

Tek kelimeyle vahim ve çılgınlık olan eylem planları işin ciddiyetini ortaya koymuştur. Bizler Sivası, Maraşı, Başbağları unutmadık. Tarihimiz darbeler ile dolu… Başbakan ve bakanları astılar. Milletvekillerini cezaevlerine doldurdular… Ama aradan onca yıl geçmesine rağmen halen devletin zirvesindekileri ne yönelik tehditler bitmedi. Bu ülkede 12 Eylül'de 50 kişi asıldı, 230 bin kişi yargılandı, 30 bin kişi işten atıldı, 171 kişinin işkenceyle öldüğü belgelendiği, yüzlerce kişi öldürüldü, çok sayıda insan da intihar etti. Kim kazandı? Bir cinnet halinin sonucunda yapılan darbe de ülkenin çıkarına olan tek şey nedir? 28 Şubat'ta halkın iradesi hiçe sayıldı, milyonlar fişlendi, özgürlükler askıya alındı, binlerce insan sırf inançları yüzünden işinden oldu, ekonomi çöktü. Statükocular dışında kazançlı çıkan var mı?

Artık biz millete egemenliğin iadesini istiyoruz. Bu da ancak sivil irade ile sağlanacaktır. TBMM kendine karşı yapılan planlara karşı daha fazla sessiz kalmamalı, derhal bir araştırma komisyonu kurarak son 7 yıldır sahneye koyulan ya da koyulmadan deşifre olan tüm karanlık planlara mercek tutmalıdır. Kararlılık gösterip millet adına topyekûn cunta yanlılarının yargılanmaları sağlanmalı, darbecilere en ağır cezalar verilmelidir. Atılacak tek geri adım, darbecileri heveslendirecek ve yeni planlarını devreye koymak için daha fazla hırslandıracaktır. Oysa milletin iradesini askıya almaya kalkanlara en ağır ceza verildiği takdirde bir daha bu tür planları akıllarının uçlarından bile geçiremeyeceklerdir. Artık balyoz indirme vakti geldi.

Etiketler :