Balyozcu Paşa BÇG belgelerinde

Balyozcu Paşa BÇG belgelerinde

Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın BÇG başkanı olduğu dönemde psikolojik harekat için talimat verdiği belge ortaya çıktı

Komutanlıklara gönderilen belgede, planla ilgili konuların belirlenip BÇG 'ye ulaştırılması isteniyor

28 Şubat soruşturması kapsamında Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde mercek altına alınan Batı Çalışma Gurubu'nda (BÇG) kamuoyunun yakından tanıdığı birçok general görev almış. Özel Yetkli İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 28 Şubat soruşturmasını yürüten savcılara Temmuz 1997 tarihli belge gönderildi.

'KONULARI BİLDİRİN'

Konusu "Psikolojik Harekat Faaliyet Planı" olan belgede, emekli Orgeneral Doğan psikolojik harekat yapılması için talimatlar veriyor. Çetin Doğan imzalı belgede, 6 Mayıs 1997 tarihli "Batı Harekat Konsepti" ve 27 Mayıs 1997 tarihli "Batı Eylem Planı"na atıfta bulunarak "Psikolojik Harekat Planı" çerçevesine alınacak tedbirler yer alıyor. Belgede, bu tedbirleri alacak komutanlıkların belirlendiği ast makamların, elde edecekleri belge ve bilgileri belirlenen komutanlıklar kanalı ile Batı Çalışma Gurubu'na iletmesini istiyor. Psikolojik Harekat Planı'na dahil edilmesi gereken konuların belirlenen komutanlıklara bildirilmesini isteyen Doğan, bu tekliflerin BÇG toplantısında ele alınarak karar bağlanacağını söylüyor. Belgede aralarında 28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklanan Oğuz Kaleli'nin de bulunduğu birçok subayın parafı bulunuyor. Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın ulaştığı ve Batı Çalışma Grubu Teşkilat Yapısı'nı gösteren orijinal şemada, o dönem 'Korgeneral' rütbesiyle Genelkurmay Harekat Başkanı olan Çetin Doğan'ın imzasının bulunduğu tespit edilmişti.

BÇG BAŞKANI DOĞAN

Şemaya göre BÇG Başkanı Çetin Doğan. Ayrıca Genelkurmay'ın savcılığa gönderdiği belgeler arasında yer alan Çetin Doğan imzalı 'Batı Teşkilat Grubu Teşkilat Yapısı' belgesine dikkat çekildi.

SABAH

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.