Balyozculara bir hüsran daha..!

Balyozculara bir hüsran daha..!

Balyoz darbe planı tutuklularını desteklemek için Ankara'da düzenlenen gösteri büyük bir hüsranla sona erdi.

Darbeye teşebbüsten yargılanan Balyoz tutuklularının eşleri; ulusalcı bilinen parti, dernek ve birliklerin desteğiyle Ankara'ya geldi. Çoğu İstanbul'dan gelen Balyoz destekçilerini Ankara'da, yöneticileri Ergenekon'dan tutuklanan İşçi Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği veTürkiye Gençlik Birliği üyeleri karşıladı.

BÜYÜK UMUT BÜYÜK HÜSRAN

Büyük umutlar beslenen eylem, büyük bir hüsranla başladı. Balyoz sanıklarına destek vermesi için en az 10 bin kişinin toplanması bekleniyordu ama sayı yarısının yarısı bile olmadı. Demirtepe'de toplanan az sayıdaki grup, provokatif eylemleriyle tanınan Türkiye Gençlik Birliği'nin önderliğinde Anıtkabir'e doğru yürümeye başladı.

HÜKÜMET YIKILSIN SLOGANLARI

Hükümetin yıkılmasını talep eden sloganlar attılar. Sürücüler, yolu kapatan Balyoz destekçilerine tepki gösterdi. Eylemciler, Anıtkabir'e girince biraz daha kalabalıklaşsalar da sayıları bir kaç bini aşamadı. Durum böyle olunca eylemcilerin moralleri bozuldu kısa sürede dağıldılar.

SUBAY EŞLERİNE BASKI İDDİASI

EYLEMCİLERİN eylem için her yolu denediği hatta, destek yürüyüşüne katılmaları için subay eşlerine baskı yaptıkları bile iddia edildi. Fakat, bu beklentileri gerçekleşmedi.

İddialara göre; Anıtkabir eylemi, ileride yeniden yapılması planlanan cumhuriyet mitinglerinin bir provasıydı. Ulusalcı kesim, seçim öncesi canlandırılması planlanan ergenekon mitingleri için deneme yaptı. Anıtkabir çıkışında kameraların karşısına geçen tutuklu general eşleri yargıya yüklendi.

 

Etiketler :