Balyozcuların resimli isim listesi

Balyozcuların resimli isim listesi

Çetin Doğan adına oluşturulmuş klasör içerisinde dava konusu seminere katılan üst düzey askeri personelin isim ve renkli vesikalık fotoğrafları yer aldı.

Gölcük Donanma Komutanlığı'nda elde geçirilen edilen belgelerden Balyoz davası ile ilgilisi bulunduğu gerekçesiyle davaya bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen 43 klasör, bugün sanık avukatlarına dağıtılmaya başlandı.

1 No'lu klasör içerisinde Çetin Doğan adına oluşturulmuş farklı bir klasör içerisinde dava konusu seminere katılan üst düzey askeri personelin isim ve renkli vesikalık fotoğraflarının yer aldığı bir oturma planı yer alıyor. Ayrıca, Balyoz Harekat Planı'nın ve bağlı çalışmaların incelenmesi sonucu mevcut yönetimin, sıkıyönetim ilan etmeye zorlanması konusunda da bilgiler yer aldığı belirtiliyor.

Avukatlara dağıtılan belgeler 2 DVD halinde 43 klasörden oluşuyor. Klasörlerin ilki içerisinde 'Dizi 216'da bulunan DVD içeriği'ne de aynı isimli klasör altında yer verildi. Bu klasör altında da 'Genel Tespitler Raporlar' ve 'TÜM ŞAHISLAR' adı altında iki ayrı klasör bulunuyor. 'TÜM ŞAHISLAR' klasörü içinde Balyoz davası sanıklarının isimleriyle hazırlanmış 196 klasör dikkat çekiyor. Sanıklardan Çetin Doğan'ın ismi verilmiş olan 1 numaralı klasör içinde 'SN.KOM.ARZ' başlığıyla yazılmış belgede Balyoz'un özünü oluşturduğu iddia edilen harekat ve eylem planları, Oraj, Suga, Çarşaf, Sakal ve Jandarma isimleri de tek tek yer alıyor. Ayrıca ana klasörde yer alan 'Genel Tespitler ve Raporlar' isimli klasörde de Balyoz, Jandarma, Oraj ve Suga isimli 4 klasör yer alıyor. Balyoz klasörü içerisinde yer alan Balyoz dosyasında ise Balyoz harekat planına göre mevcut yönetimin sıkıyönetim ilan etmeye nasıl zorlanacağı konuları yer alıyor.


MEVCUT YÖNETİMİN, SIKIYÖNETİM İLAN ETMEYE ZORLANMASI

Balyoz isimli bu dosyada Balyoz Harekat Planı ve plana bağlı olarak yapılan çalışmaların bir bütün olarak incelendiği ifade ediliyor. planın hayata geçirilmesi için gereken ortamı hazırlama adına eylem planlarının tasarlandığı tespitleri yapılan bu bölümle ilgili olarak "Oraj ve Suga harekat planlarında yapılacak faaliyetlerle TBMM'nin baskı altına alınıp sıkıyönetim ilan etmeye zorlanacağı, Sakal ve Çarşaf eylem planlarında da darbe zemini oluşturmak için tedhiş faaliyeti yapılacağı açıkça belirtilmiştir." ifadesine yer veriliyor. Balyoz harekat planı içerisinde bulunduğu belirtilen "STK ve üniversiteler ile koordine ederek yönlendireceğimiz çok geniş katılımlı toplumsal gösteriler ve eylemler neticesinde oluşan kaos ve karmaşa nedeniyle öncelikle olağanüstü hal ve sonrasında sıkıyönetim ilan edilecek..." ifadesiyle ilgili olarak da "Gereken zeminin hazırlanması ile birlikte öncelikle olağanüstü hal ve akabinde sıkıyönetim ilan edileceği belirtilmektedir." tespitlerine yer veriliyor.


RENKLİ VESİKALIK FOTOĞRAFLAR İLE SEMİNER OTURMA PLANI

DVD'ler ise iç içe girmiş, matruşkayı andırır şekilde çok sayıda klasörden oluşuyor. Öte yandan Balyoz sanıklarından Çetin Doğan isimli klasör altında 'İDDİANAMESİ VE İDDİANAMEDEKİ EKLERİ' klasörü, onun da altında 'Ekleri' klasörü içinde çok sayıda dosya yer alıyor. Bu dosyalardan, Balyoz Güvenlik Harekat Planına ait olduğu ileri sürülen '1. Ordu Plan Semineri Yerleşme Planı' isimli bir dosya dikkat çekiyor. Power Point belgesi olarak hazırlanan oturma planında ortada en başta perde ve hemen önünde de kürsü kısmına yer verilmiş. ayrıca kürsüye göre sağda 'OR B.B. VE İST.BURSA J.BLG.K.LIKLARI'na ilişkin yer ayrılmış. Kürsünün hemen solunda ise '15 NCİ KOR.K.LIĞI'na ait katılımcıların yerleri belirtilmiş. Kürsünün karşısında ise Seminer sekreterliği bulunuyor. Bu bölümde Korgeneral Ayhan Taş, Korgeneral Engin Alan, Korgeneral Şükrü Sarıışık, Korgeneral Ergin Saygun'un ismi ve renkli fotoğrafları var. 4 Korgeneral'in tam ortasında ise dönemin 1. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan'ın fotoğrafı bulunuyor. Ancak Doğan'ın fotoğrafının altında herhangi bir isim veya titre yer verilmemiş. Oturma planı içerisinde seminere katılan tüm üst düzey askeri personelin isim ve resimleri yer alıyor. Ancak katılımcı 10 kişiye ait yer ise boş bırakılmış. 

 

 

 

FOTOĞRAFI BÜYÜTMEK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler :