Balyoz'da 1811 öğrenci fişlemiş

Balyoz'da 1811 öğrenci fişlemiş

1811 öğrencinin tek tek fişlendiği, büyük bölümü irtica yanlısı olarak fişlenen öğrencilerin darbe sonrası tutuklanacağı ve üniversitelerden atılacağı ortaya çıktı.

Murat Alan ve Kenan Kıran'ın haberi

Balyoz Darbe Planı iddianamesi ek delil klasörleri, korkunç eylemlerin yer aldığı harekât planını harp oyunu olarak tanımlayıp, darbe hazırlığını basite indirgeyen 1. Ordu eski Komutanı Emekli Org. Çetin Doğan’ı açıkça yalanlıyor.

Balyoz Darbe Planı davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin önceki gün avukatlara dağıttığı ek delil klasörlerinde sadece İstanbul ve çevre illerde 1811 öğrencinin tek tek fişlendiği, büyük bölümü irtica yanlısı olarak fişlenen öğrencilerin darbe sonrası tutuklanacağı ve üniversitelerden atılacağı ifade ediliyor.

ÖĞRENCİYİ ATACAKLARMIŞ

Balyoz Darbe Planı davası ek delil klasörlerinde yer alan belgeler, Balyoz sanıklarının darbe sonrası üniversiteleri de yeniden şekillendirmek istediğini ve bu kapsamda büyük bir kıyıma hazırlandığını ortaya koydu. İddianame eklerinde yer alan ve Albay Hanifi Yıldırım tarafından hazırlandığı iddia edilen “2002-2003 Jandarma /İstanbul Bölge/ Üniversiteler” isimli klasörde yer alan “İlişkisi kesilecek irticai görüşlü öğrenciler” isimli dosyada, başta İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Edirne ve Kırklareli gibi illerde bulunan üniversitelerde çalışma yaptığı, 1811 öğrenim gördükleri fakültelere kadar fişlettiği belirtiliyor.

Bu kapsamda İstanbul Üniversitesi’nde çeşitli fakültelerde öğrenim gören öğrencilerden 273’ünün irticacı, 213’ünün sağ ve sol görüşlü olduğu tespitine yer veriliyor. Edirne Eğitim ve mühendislik fakültesinde belirlenen 51 öğrencinin ise 20’sinin irtica yanlısı olduğu ve derhal atılması gerektiği vurgulanıyor.

Jandarma’ya Kocaeli’de yaptırılan araştırmada 200 öğrenci belirlenirken, Sakarya’da atılacak 52 öğrenciden 33’ünün irtica yanlısı olduğu ifade ediliyor. Albay Hanifi Yıldırım tarafından yapılan çalışmada, toplamda 1811 öğrencinin derhal atılması gerektiği vurgulanıyor.

BİNLERCE ÖĞRENCİ ATILACAKTI

Balyoz sanıkları tarafından hazırlanan ve darbe planı kapsamında üniversiteden atılacak öğrencilerin bir kısmı ise şöyle:

¥ EDİRNE İLİNDE

İLİŞKİSİ KESİLECEK 51 İRTİCACI(!)

Sezgin Geleç: Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi

Ali Konualp: Trakya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi

Süheyla Kimukin: Trakya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi

...

¥ İSTANBUL İLİNDE

İLİŞKİSİ KESİLECEK 273 İRTİCACI(!)

Adem Özköse: Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi

Mustafa Yoldaş: Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi

İhsan Turgut: İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi

İsmail Koparan: Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi

Gürkan Akın: İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi

...

¥ KOCAELİ İLİNDE

İLİŞKİSİ KESİLECEK 33 İRTİCACI(!)

İlhan Candak: Kocaeli Üniversitesi Meslek Yüksekokulu

Reyyan Yıldırım: Kocaeli Üniversitesi İktisat Fakültesi

Galip Melek: Kocaeli Üniversitesi Meslek Yüksekokulu

...

SAKARYA İLİNDE

İLİŞKİSİ KESİLECEK 38 İRTİCACI

Mehmet Şah Ulaşkın: Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu

Asım Cengi: Sakarya Üniversitesi İktisat Fakültesi

Rıdvan Kale: Sakarya Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi

.............................

Vakit

Etiketler :