Bandırma'da camide patlama: 1 ölü

Bandırma'da camide patlama: 1 ölü

Eski Garaj Camii’nde bugün öğle namazı sırasında meydana gelen patlamada 1 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.

Patlamaya, daha önce sıcak su sağlanmasında kullanılan, devre dışı bırakılmış elektrikli termosifonun ısıtılmasının neden olduğu belirtildi.

Bandırma 17 Eylül Mahallesi’ndeki Eski Garaj Camii’nde, bugün saat 12.14’de öğle namazı sırasında patlama meydana geldi. Yaklaşık 200 kişinin bulunduğu camideki patlamada can pazarı yaşandı. İlçede emlakçılık yapıp çay ocağı işleten Yalçın Erbek’in (68) yaşamını yitirdiği patlamada, 8 kişi yaralandı. Yaralılar Yüksel Şentürk (62), Cafer Akbakan (55), Mehmet Pekacar (49), Yaşar Erdem (66), Remzi Yavaş (61), Rahmi Cura (60), Necmettin Kocabıyık (63) ve Nurettin Durmuş (53) ambulanslarla Bandırma Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılardan durumu ağır olan Cafer Akbakan ile Rahmi Cura, Bursa’da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.

SOĞUK SU VANALARI KAPALIYDI

Bandırma Belediye Başkanı CHP'li Sedat Pekel patlamaya, son günlerde doğalgaz ile ısınan camide daha önce kullanılan kazanın, kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından çalıştırılmasının neden olduğunu açıkladı.

Soğuk su vanaları kapalı olan kazanın şalterinin kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından çalıştırıldığını belirten Belediye Başkanı Sedat Pekel, “Soğuk su olmadığı için aşırı ısınma ve buharlaşma nedeniyle saat 12.14'de kazan patlıyor ve çevresindeki duvarı yıkıyor. Üç katlı camiin zemin katında bulunan bu kazanın patlaması, aynı katta yer alan şadırvanda abdest alıp camiye çıkmak isteyen cemaatin yaralanmasına neden oluyor. Yaralılardan Sedat Erbek ölürken, 8 kişi ise yaralandı. İtfaiye ekiplerimiz ve Makine Mühendisleri Odası da olay yerinde inceleme yaptı. Olay savcılığa intikal etmiştir” dedi.

Patlamayı öğrenen Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan Bandırma’ya gelerek, olay yerinde bilgi aldı. Yaralıları hastanede ziyaret eden Vali Arslan, patlama hakkında Bandırma Kaymakamı Ali Mantı’dan bilgi aldı.

BADAŞ: PATLAMA DOĞALGAZ’DAN KAYNAKLANMADI

Bandırma Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (BADAŞ) İşletme Müdürü Göksel Kayacan yaptığı yazılı açıklamada, patlamanın doğalgazdan kaynaklanmadığını belirtti. Kayacan, “Yapılan incelemeler sonucunda; patlamaya, caminin doğalgaz bulunmayan harici bölümünde daha önce sıcak su amaçlı olarak kullanılmakta olan elektrikli termosifonda meydana gelen bir sıkışma ve bunun neticesinde oluşan basıncın neden olduğu, tespit edilmiş ve tutanak altına alınmıştır” dedi.

Olayla ilgili soruşturmaya Bandırma Cumhuriyet Savcılığı’nca başlandı.

Etiketler :