Bank Asya'da büyük panik!

Bank Asya'da büyük panik!

Paralel Yapı'nın 17 Aralık operasyonu dönüp kendisini vurdu.

Paralel Yapı'nın 17 Aralık'taki siyaseti dizayn operasyonu bumerang etkisi yaptı. Cemaatin tüm telkinlerine rağmen o süreçte büyük bir mevduat kaçışına sahne olan ve mali yapısı bozulan Banka Asya yabancılar da resti çekti. O dönemde Qatar Islamic Bank ile ortaklık yapacağını duyurup, değerini artırmaya çalışan bankanın oyunu tutmadı.

ASYA TERMAL GİTTİ
Katarlılar, Bank Asya ile 25 Mart'ta başladığı ortaklık görüşmelerinden 'fiyatı' bahane ederek çekildi. Haberle bankanın hisseleri yüzde 5.3 düştü, değeri 73 milyon azaldı. Ortak bulamayan banka, mali yapısını düzeltmek için ise iştirak satışını artırdı. Nisanda A-101'deki yüzde 21.8 hissesini 350 milyon TL'ye Aydın Perakendecilik'e satan Bank Asya, dün Asya Termal'in de bulunduğu Tuna Gayrimenkul'deki hissesini 62.8 milyon TL'ye, Nil Yönetim Hizmetleri'ndeki hissesini ise 69.3 milyon TL'ye sattığını açıkladı.

4.5 MİLYAR TL KAÇTI
17 Aralık'tan bu yana cemaatin üyelerine "Para yatırın" talimatı vermesine rağmen, Asya Katılım Bankası'ndaki para çıkışı bu yılın ilk çeyreğinde de devam etti. 2013 sonunda 18.5 milyar TL olan mevduat toplamı, mart sonunda 14 milyar liraya geriledi.

BANK ASYA'DA PANİK HAVASI
17 Aralık darbe girişiminin ardından, Bank Asya'dan Eylül 2013-Mart 2014 tarihleri arasında 5.5 milyar liralık mevduat çıkışı oldu. Banka, paniği önlemek için, 25 Mart'ta ortaklık görüşmelerine başladığını açıkladı.


Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.