Bank Asya'da haftanın ardından

Bank Asya'da haftanın ardından

4'ü Lider , 4'ü Takipçi…

Geçen hafta liderlik koltuğuna kurulan Samsunspor;  haftayı maç yapmadan geçirince averajla da olsa  liderlik koltuğuna yeniden bir diğer Karadeniz temsilcisi Orduspor kaptırdı. Mor beyazlılar keyifli mi keyifli. Onu takip eden Meteorlar ve 3 haftalık galibiyet serisine Denizli deplasmanını da eklemeyi başaran  Mersin temsilcisi haftayı karlı diğer takım olarak öne çıktılar. Orduspor gibi Boluspor ve Karşıyaka toparlanma sürecine giren ve haftayı galibiyetle kapatarak önümüzdeki haftalara umutlu giren takımlar oldular. Ligin tozunu atan Gaziantep B.Ş. Bld. Spor iki haftadır yokları sergiliyor. İki haftada 0 çeken mavi beyazlılar 8. sıraya gerilerken, kendine geldi denilen Erciyesspor bu hafta Altay şoku yaşadı. Giresunspor bir açıldı, pir açıldı. İki dakikada işi bitiren Çotanaklar, tehlike bölgesinden hızla yol almayı sürdürdü.  Kartalspor bu hafta kaza yaptı. İzmir’den eli boş dönen İstanbul ekibi, son dakikada gelen gole engel olamayınca,  evine eli boş dönmek zorunda kaldı.  Geçen hafta olduğu gibi zirvede 4 takım aynı puanla sıralanırken, sıralamada lider Orduspor ile 8. sıradaki Gaziantep Belediye arasında sadece 3 puan,  diğer bir deyişle bir galibiyetlik fark bulunuyor. Düşme hattındaki heyecanda zirvedekini aratmayan cinsten. Uzun bir aranın ardından düşme potasının içine düşen Akigolar’ı önümüzdeki haftalarda sıkıntılı bir dönem bekliyor. Kartalspor ikinci yarıdaki ilk mağlubiyetini alırken, Güngören Belediyespor, Rizespor ile kendi evinde puanları paylaştı. Haftanın süprizine imza atan Altay derin bir hoş çekerken, Adanaspor 9 haftadır 3 puanı bir arada göremiyor. 4 ev sahibi ekibin galip geldiği 23. haftada, skorda 3 konuk takımın üstünlüğü vardı. 1 maçta ise gülen taraf olmadı. Geçen hafta olduğu gibi bu hafta da rakip filelere 18 gol göndermeyi başaran takımlar, bu gollerin 9’u nu ilk yarıda, kalan diğer 9 golü ise ikinci yarıda kaydetti. Futbolcular  13 golü rakip ağlara ayakla gönderilirken, 2 gol ise kafayla kaydedildi. Hakemler 3 kez penaltı noktasını gösterdi ve bu atışlar golle sonuçlandı.  23. Hafta müsabakalarında hakemler 48 sarı 2 kırmızı kart çıkardı.  12 sarı 1 kırmızı kartın gösterildiği Tavşanlı Linyit- Adanaspor karşılaşmasında Adanasporlu futbolcular 8 sarı 1 kırmızı kart gördü. Haftanın öne çıkan diğer ayrıntılarına gelince:

 

Diyarbakırspor-Boluspor

Haftanın açılış karşılaşmasında süpriz yaşanmadı. Biri penaltıdan olma üzere duran toptan 2 gol bulan Yarenler, yoluna kayıpsız devam ederken, saha içinden çok saha dışına efor sarf eden güneydoğu temsilcisi 23. haftayı da puansız kapatarak kurtuluş ümitlerini mucizelere bıraktı. Yarenler; elde ettikleri  bu galibiyetle sıralamada 1 basamak yükseltirken, zor günler geçiren rakipten alınan 3 puan ile  moraller biraz olsun düzeldi. Yeniden gözünü zirveye dilken Yarenler, 24. haftada ligin bir diğer yeşil kırmızılı takımı olan İzmir temsilcisi Karşıyaka’yı konuk etmeye hazırlanıyor. Artık deplasmana gitmesi bile başarı sayılan ve genç futbolculardan kurulu bir takımla  onur mücadelesi veren yeşil kırmızlıların,  23. hafta sonunda  sadece 1 galibiyeti bulunuyor.

 

Kayseri Erciyesspor-Altay

Geçen hafta Akhisar deplasmanından aldığı galibiyetle bahar havasına giren Panterlerin bu sevincini "yalancı bahara" çeviren siyah beyazlılar, deplasmandan sürpriz bir galibiyet çıkartarak  haftanın kazananları arasına adını yazdırdı. Bu sezon inişli çıkışlı bir grafik sergileyerek taraftarlarını hayal kırıklığın uğratan İzmir ekibi , deplasmandan ikinci kez 3 puanla dönerken, ikinci galibiyetini de yine  zirve adaylarından  Erciyesspor’dan alması dikkat çekiciydi. Daha önce 7. haftada Orduspor'u deplasmandan 2-1'lik skorla mutlu dönen  siyah beyazlı ekip, Erciyes karşısında aynı skorla 3 puanı almayı başardı. Sezon başından beri istediği skorları bir türlü elde edemeyen ve  Akhisar galibiyeti ile zirve için yeniden  umutlanan Erciyesspor, Altay'a kendi evinde yenilerek hayal kırıklığı yarattı. Mavi-siyahlı camianın sevinci sadece bir hafta sürerken, saha kenarında yaptığı hareketlerle dikkat çeken Panterlerin diplomasız teknik direktörü Levent Devrim, açıklamalarıyla da medyanın ilgi odağı olmaya başladı.

 

 

Denizlispor-Mersin İdman Yurdu

Son haftaların çıkışta olan ve zirveye oynayan iki takım; haftanın kapanış karşılaşmasında kozlarını paylaşacaktı ama patlayan trafo ile yarım yamalak devreye giren jeneratör müsabakaya yarım saatlik rötar yaptırdı.  Jeneratörün devre girmesi ile  cılız bir aydınlatma altında oynanan karşılaşmada, gülen taraf  kazanarak çıkışını sürdüren Mersin İdman Yurdu olurken, Horozlar evinde aldığı bu mağlubiyetle kazanmayı adeta unuttu. Son 6 iç saha mücadelesinde 3 puanı bir arada göremeyen ve oynadığı son 3 karşılaşmadan 7 puan çıkarmayı başaran yeşil siyahlıların liderlik hesabı da şaşarken, 4 haftalık mini galibiyet serisi kırmızı şeytanları zirvenin dört  hissedarından biri  yaptı. Sağlam ile 6 maçlık seriden 14 puan çıkaran Mersin temsilcisinde şampiyonluk şarkıları söylenmeye başladı.

 

TKİ Tavşanlı Linyitspor-Adanaspor

Bank Asya 1. Lig'inde Tavşanlı Linyit fırtınası dinmek bilmiyor. Özellikle iç sahada gösterdiği performans ile lige damgasını vuran ve Kütahya’da bileği bükülmeyen TKİ Tavşanlı Linyitspor, Adanaspor karşısında geriye düşmesine rağmen karşılaşmanın son dakikalarında  bulduğu penaltı golüyle 3 puana uzandı ve bu sezon sahasındaki namağlup unvanını 10 maça, yenilmezlik serisini ise 11 maça çıkararak aynı puanla ligin zirvesine kurulan 4 takımdan biri olmayı başardı. Dış saha fobisi bu karşılaşmada da devam eden Toros Kaplanları üst üste aldığı başarısız sonuçların ardından artık ligde kümede kalma savaşı veren takımlar arasına adını yazdırdı. Deplasmanda sadece 1 galibiyeti bulunan Adanaspor, geçen sezon ki performansını mumla aratırken, Eyüp Arın’ın ardından takımın başına geçen ve bu süreçte sadece iki galibiyet elde edebilen Osman Özdemir istifa etti.

 

Orduspor-Akhisar Belediye ve Gençlik Spor

21.hafta evinde Gaziantep BŞB.Spor'a ve ardından deplasmanda Ç.Rizespor'a farklı mağlup olan Orduspor, evinde oynadığı Akhisarspor maçına 6. sırada başladı. Hıncını ligin yenisi Akigolardan çıkaran Mor Menekşeler  birinci ve ikinci yarıda bulduğu 2'şer golle rakibini farklı geçerek geçerek hem moralini hem de averajını düzeltti. Bu  3 puan,  mor beyazlılara  zirve yarışına kaldığı yerden "devam" dedi. Liderlik koltuğuna bir haftalık aranın ardından  maç fazlası ile tekrar oturan Orduspor, büyük bir sıçrama ile 5 basamak birden yükseldi ve koltuğu geri almayı başardı.  Ligin 23. haftasında ilk dış saha yenilgisini alan Akigolar, uzun bir aranın ardından yeniden düşme hattının içine düştü. Teknik Direktör Atilla Özcan ve talebelerini önümüzde haftalarda sıkıntılı bir süreç bekliyor. Manisa da teknik ekibe yönelen eleştirilen bu mağlubiyetin ardından tavan yaptı.

Karşıyaka-Kartalspor

Alınan başarısız sonuçların ardından bu sezon 4. hocası Reha Kapsal ile ilk maçına çıkan Karşıyaka’nın rakibi, düşme potasından uzaklaşmak isteyen Kartalspor'du. Son  iki  haftayı puansız kapatarak  kalesinde 5 gol gören yeşil kırmızılıların suskun golcüsü Okan Öztürk, Kartal önünde son dakikalarda  attığı golle hem kendisine  hem de takımına bir anlamda  hayat vermiş oldu. İkinci yarıya iyi başlayan İstanbul temsilcisi bu mağlubiyetle devrenin 5. karşılaşmasında mağlubiyetle tanışırken, rakiplerinin puan kaybettiği haftada evine eli boş döndü. Karşıyaka’nın  önümüzdeki hafta Boluspor deplasmanından elde edeceği sonuç,  play of yarışında büyük önem taşıyor. Yeniden dümene geçen Reha Kapsal ile lige iyi bir başlangıç yapan yeşil kırmızılılar, çıkışını sürdürmek istiyor.

 

 

 

Güngören Belediyespor-Çaykur Rizespor

 

Haftanın gol sesi çıkmayan tek karşılaşması İstanbul'da oynanan Güngören Belediyespor ile Çaykur Rizespor arasındaki mücadele oldu. İkinci yarıya yaptığı takviyelerle başlayan ve ateş hattından uzaklaşmak isteyen  İstanbul ekibi, geçen hafta Karadeniz derbisinden aldığı farklı galibiyet ile zirve yarışında avantajlı bir konuma gelen ve bunu kaybetmek istemeyen  Rizespor’la puanları paylaştı.  23. haftanın berabere biten tek karşılaşmasında kaybedilen 2 puanı Ümit Kayıhan, kötü zemin ve sert hava koşullarına bağlarken, ligin iddialı takımlarından son iki haftada dört puan toplayan Güngören ise ligde  kalma yolunda epey bir  yol kat ederken, haftayı 1’er puanla kapatan kapatan takımlardan  36 puanla Çaykur Rizespor beşinciliğe, Güngören Belediyespor ise 24 puan ve averajla 12. sıraya geriledi.  

 

Giresunspor-Gaziantep B.Ş. Bld. Spor

İkinci yarıya kötü başlayan ancak çabuk toparlanan  ve düşme potasından kurtulmak isteyen Çotanaklar, zirve mücadelesi veren Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u konuk etti. Karadeniz ekibi maçın ilk yarısında iki dakikada peş peşe bulduğu gollerle rakibini yenerek üç puanı hanesine yazdırdı ve iki basamak birden yükselerek 14. sıraya yerleşti. Ligde arada sırada sergilediği performans ve ani çıkışları ile ligdeki sıralamayı allak bullak eden Erol Azgın yönetimindeki belediye takımının tek eksiği istikrar olsa gerek. Geçtiğimiz hafta Güngören Belediyespor’a kaybederek zirve yolunda büyük kayıp yaşayan ve 7 as futbolcusundan noksan mücedele etmek zorunda kalan güneydoğu temsilcisi sezon sonu ipi göğüsleyerek futbolun en üst organizasyonunda ikinci Gaziantep takımı olarak yerini almak istiyor.

 

Haftanın Takımı: Altay

Haftanın Teknik Direktörü: Mustafa Reşit Akçay(Tavşanlı Linyitspor)

Haftanın Futbolcusu:Okan Öztürk (Karşıyaka)

Haftanın Hakemi:Mete Kalkavan (Erciyesspor-Altay)

Haftanın Olayı: Saha kenarında;  yaptığı ilginç hareketler ile dikkat çeken Erciyesspor’un diplomasız! teknik direktörü Levent Devrim bu başarısını Altay mağlubiyetinin hemen ardından söylemlerine taşıdı. “Ben geldiğimden bu yana herkes arkamdan konuşuyor. Ben bir konuşursam bazı arkadaşlar dışarıya çıkamaz" sözleriyle takımın başarısızlığını, arkasından konuşanlara bağlayan Devrim bu konuda yine ser verip sır vermedi. Her mağlubiyetin ardından  hakemleri hedef gösteren, ardından saha ve stadı bahane eden Devrin, son noktayı böylece koymuş oldu. “Arkasından konuşanlar”. Yani bu konuşmalar olmasa, Panterler ligde açık ara liderdi.
 
Bülent BULAÇ 

Etiketler :