Bank Asya'dan Bayan Girişimcilere Destek

Bank Asya'dan Bayan Girişimcilere Destek

Bank Asya Elazığ Şubesi ile Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (etso) Arasında Bayan Girişimcilere Yönelik Destek Anlaşması İmzalandı

Bank Asya Elazığ Şubesi ile Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) arasında bayan girişimcilere yönelik destek anlaşması imzalandı. ETSO Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şekerdağ, Bank Asya Elazığ Şube Müdürü Metin Kara, Elazığ Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mehtap Özer ile Bank Asya Bireysel Kredi Sorumluları katıldı. ETSO Başkanı Ali Şekerdağ, bankacılık sektörü ile özel sektörün et ve tırnak gibi olduğunu söyledi. Şekerdağ, "Aslında birbirini tamamlayan iki unsur olan finans ve özel sektörün sürekli olarak işbirliği içerisinde olması ve karşılıklı olarak birbirlerini anlamaları büyük önem taşıyor. Biz bugüne kadar ETSO üyelerinin finans noktasında ve bankacılık işlemlerinde çeşitli sıkıntı ve sorunlarının çözümü için bir çok banka ile protokoller imzalayarak çeşitli anlaşmalar yaptık. Ancak her platformda ifade ettiğimiz gibi bankacılık sektörü özellikle kriz dönemlerinden sonra özel sektöre hep mesafeli yaklaşıyor. Bu durum beklenti ve ihtiyaçları da karşılamada maalesef sıkıntı yaratıyor. Bu nedenle özellikle katılım bankalarının daha olumlu tavırları özellikle sıkıntılı dönemlerde bizleri son derece mutlu ediyor." dedi.

Toplantıda konuşan Bank Asya Elazığ Şube Müdürü Metin Kara, ETSO üyeleri başta olmak üzere tüm bayan girişimcilere kapılarının sonuna kadar açık olduğunu dile getirdi. Bayanlara yönelik imzaladıkları anlaşmanın içeriğine de değinen Kara şöyle konuştu: "1-28 Şubat tarihleri arasında geçerli olmak üzere taşıt finansmanında 12 ile 48 ay ve 0.91 kar payı oranı ile kredi vereceğiz. Yine konut finansını için de 24 ay ile 120 ay vadeli 0.76 ile 0.91 kar payı oranında konut kredisi uygulayacağız. Bu desteklerden tüm bayan girişimcilerin istifade etmesini istiyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :