Bankalar 12 milyar dolarlık altın toplayacak

Bankalar 12 milyar dolarlık altın toplayacak

Karakaş Atlantis firmasının patronu Kamil Karakaş, bankaların altın günlerine dikkat çekti...

Perihan ÇAKIROĞLU'nun haberi
 
Karakaş, “Bu yıl 5 milyar, gelecek yıl da 7 milyar dolarlık yastıkaltı altın bankalara gidecek” dedi.
 
Türkiye’nin yüzde 70’ine hitap eden ve 22 ayar altın bilezikte pazarın önemli şirketlerinden olan Karakaş Atlantis’in patronu Kamil Karakaş, Türk halkının altına karşı geçmişten gelen büyük bir ilgisinin olduğunu söyledi. Bu yüzden altının daha çok yastık altında saklandığını hatırlatan Karakaş, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın 12 milyar dolarlık tahmininin doğru olduğunu belirtti.
 
Kuyumculara uyarı 
 
Ancak son dönemde özellikle bankaların yastıkaltındaki altını çekebilmek için çeşitli adımlar attığına dikkat çekenKarakaş, bankaların yaklaşık 3 aylık bir zamanda 5-6 tonun üstünde altın topladığını vurguladı.Karakaş, “Bunun parasal değeri yaklaşık 300 milyon dolar.Her bankanın en az 10 ton hedefi var. Buna göre bir yılda 5 milyar dolar değerinde altın girer bankalara. Gelecek yıl da bu rakam 7milyar doları bulur” dedi. Bankaların yastık altından çektiği altının yine kredi olarak piyasaya verildiğini aktaran Karakaş, böylece yeni iş sahalarının açıldığını kaydetti.
 
Karakaş, “Bundan işçiler de nasipleniyor ve yine gidip kuyumcudan altın alıyor. Fazla bağırmalarına aslında gerek yok” yorumunu yaptı.
 
Borsaya açılıyor 
 
Şirketi hakkında da bilgi veren Karakaş şunları söyledi: “Yıllık 6 ton külçeolaraküretimkapasitemizbulunuyor. 1200’e yakın kuyumcu esnafına hizmet sağlıyoruz. Ciromuz 2011 yılı itibarıyla 291 milyon lira. Bu yıl 600 milyon lirayı hedefliyoruz.” Şirket, ayrıca 24-25-26 Temmuzarasında 2,5 lira sabit fiyattan talep toplayacak ve yüzde 25’ini halka açacak.
 
Kayserili altını seviyor 
 
En çok altını Kayserili’nin aldığını ifade eden Kamil Karakaş, “İstanbul’da 3 bin, Kayseri’de 150 kuyumcu var. Ama işlem hacmin de Kayserili kuyumcular daha önde ” dedi.
 
Kaynak: BUGÜN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.