Banu Güven'den canlı yayında Ağca sorgusu!

Banu Güven'den canlı yayında Ağca sorgusu!

Banu Güven, Hikmet Sami Türk'e yaptığını yapımcı Faruk Aksoy'a da yaptı ve canlı yayında öldürücü sorusunu sordu: Vicdanınız rahat mı?

Gündemin yoğunluğu gelen tepkiler üstüne medyanın Mehmet Ali Ağca aşkı biraz geri plana çekilmek zorunda kaldı. Ama Ağca'nın bir yarışma programından 500 bin Dolar'lık bir teklif aldığı yönündeki haber popülerliğini koruyor.

'AHLAKSIZ TEKLİF'İN SAHİBİNE SORDU: VİCDANINIZ RAHAT MI?

NTV'nin önde gelen ekran yüzlerinden Banu Güven de bu akşam Ağca'ya bu cömert teklifi yapan adres olarak gösterilen Medyapım şirketinin sahibi yapımcı Faruk Aksoy'a olayı sordu.

Aksoy, NTV ekranlarında Banu Güven'in sunduğu haber programına canlı bağlatı yaptı. Programda oldukça gergin anlar yaşandı. NTV'nin güzel sunucusunun 'Vicdanınız rahat mı' sorusu ortamı daha da gerginleştirdi.

 

 
1 / 2

 

Banu Güven: (Gayet sert bir tonda okuyunuz!) Önce şunu soracağım. Ağca'nı o programa çıkmasından ne umuyorsunuz? Reyting mi?

Faruk Aksoy: Siz de programınız izlenmesini isterseni. Her gazete okunmak için çıkar. Ağca bir suç işlemiş. Şöhretini de Papa suikastine borçlu. Abdi İpekçi cinayeti olsaydı sadece şimdiye kadar çoktan unutulmuştu.

Banu Güven: Sizin için neden bir sakınca yok Ağca'nın programa katılmasının?

Faruk Aksoy: Bence Ağca'nın dipğer bir insandan farkı yoktur. 30 yıl içerde yatmıştır kendisi.

Bin türlü şaibesi olan, aydınlanmamış bir çok soruyu üzerinde taşıyoan bu kişiye bu teklifi yaptığınız için içiniz vicdanen rahat mısınız?

Faruk Aksoy: Ben Ağca'ya cezasını yatıp bitirdikten sonra 'sen katilsin, suçlusun' demeyi doğru bulmuyorum. Afla çıkığ milletvekili olanları düşünelim

Banu Güven: Ama kötü örnek örnek değildir değil mi?

ESKİ ADALET BAKANINA DA AYNISINI YAPMIŞTI!

Banu Güven daha önce de benzer bir diyalogla dikkat çekmişti. Eski adalet bakanı Hikmet Sami Türk ile canlı yayında tartışan Güven aynı soruyu sormuştu. Vicdanınız rahat mı?

F tipi cezaevlerine geçilmesi için yapılan operasyonda onlarca tutklu ve hükümlü öldürülmüştü. Tarihe 19 Aralık Operasyonu olarak geçen kanlı süreçte adalet bakanı Hikmet Sami Türk, Güven'in sorusu karşısında zor anlar yaşamıştı.

Etiketler :