Banu Güven'den çıldırtan soru

Banu Güven'den çıldırtan soru

NTV ekranları çarpıcı bir Muhteşem Yüzyıl tartışmasına sahne oldu. Banu Güven'in şehzadelerin öldürülmesi ile ilgili sorusu stüdyoyu alt üst etti...

Banu Güven, Muhteşem Yüzyıl tartışmalarına çarpıcı bir programla katıldı. Güven, Osmanlı hanedanının tanınmış isimlerinden Adile Nami Osmanoğlu Tars'ı canlı yayında ağırladı. Programa Güven'in şoke eden sorusu damga vurdu.

Dizinin aile hayatlarının mahremiyetini zedelediğini söyleyen Tars, muhafazakar çevrelerden yükselen tepkilere destek verdi. Ancak programın sonlarına doğruBanu Güven Osmanlı hanedanına dair en karanlık nokta olarak gösterilen bir konuyu gündeme getirdi. Güven, 'aile içinde her şeyi konuşabiliyor musunuz? Şehzadelerin katli olayını mesela konuşabiliyor musunuz?' diye sorunca konuğu adeta neye uğradığına şaşırdı.

 Adile Nami Osmanoğlu Tars, soruya çok sert tepki gösterirken adeta sinir krizi geçirdi. 'Bakın hanımefendi sorunuz beni o kadar şaşırttı ki. Böyle bir şeyi nasıl sorabilirsiniz, bu nasıl bir sorudur?' diyerek Banu Güven'e çıkışan Tars'ın sakinleşmesi dakikalar aldı.

Güven, konuğunun gösterdiği sert tepkiye karşın soğukkanlılığını koruduğu gibi konuğunu sohbetin içinde tutarak sorusunda ısrar etti. Sakinleşen Tars, padişahların şehzadeleri imparatorluğu korumak için öldürdüğünü, aile içinde bunun dönemin kendi koşulları içinde değerlendirilen bir konu olduğunu söyledi.

İşte o anlar:



 

 
 

Etiketler :