Barbie'ye özel Fiat 500

Barbie'ye özel Fiat 500

İtalyan otomobil üreticisi Fiat, dünyanın gelmiş geçmiş en ünlü “moda bebeği” Barbie'nin 50. yaş günü kutlamalarına özel olarak Fiat 500 modelini hazırladı.

Fiat'ın küçük sınıftaki trendleri belirleyen yeni modeli Fiat 500'ün dünyanın en ünlü moda bebeği olan Barbie'nin 50. yaş günü etkinlikleri amacıyla üretilen şov amaçlı versiyonu Milano'da yapılan bir özel organizasyonla yollara çıktı. Avrupa'da “2008 Yılının Otomobili” ve İngiltere'de “2009 Yılının Şehir Otomobili” gibi küresel başarı ödüllerine imza atma başarısı gösteren Fiat 500'ün Barbie'nin 50. yaş kutlamaları için hazırlanan versiyonu, hem iç hem dış tasarımındaki özel unsurlarla farklılaştı.

Fiat Tasarım Merkezi ve oyuncak üreticisi Mattel işbirliğiyle geliştirilen ve kutlamaların ardından Barbie'ye hediye edilen Fiat 500 Barbie, hem parıltılı hem modern bir görünüm sunan özel pembe gövde rengi, jant kapakları, dış cam pervazlarında ve anteninde kullanılan kristallerle sıra dışı bir görünüm sergiliyor. Benzer şekilde kabin içinde de direksiyon simidi ve kokpit üzerinde de kristal kaplamalara yer verilirken, özel yumuşak dokulu koltuklarda Alcantara döşeme kullanılıyor.

Fiat Tasarım Direktörü ve Fiat 500'ün tasarımcısı Roberto Giolito, “Tam bir Amerikalı olan Barbie, müthiş GT'ler ve sonsuz aksesuarlı motorlu evler gibi çeşitli ulaşım çözümlerine zaten sahipti. Dolayısıyla Barbie, artık Fiat 500'ü seçtiyse ve doğum günü için hediye olarak istiyorsa, bunu modern zamanlara özgü yepyeni bir sinyal olarak nitelendirmek gerekmektedir. Barbie'nin 50. doğum gününü, güneşin ve yıldızların daha iyi bir görüntüsünü sunarak hayal kurmaya, özelikle de tatlı düşler görmeye devam etmesini sağlayan bir modelle, yani Fiat 500 ile kutluyoruz” dedi.

Etiketler :