Barça işi deplasmanda bitirdi

Barça işi deplasmanda bitirdi

Şampiyonlar Ligi 2. Tur mücadelesinde Barcelona deplasmanda Bayer Leverkusen'e konuk oldu. Katalan devi sahadan 3-1'lik skorla ayrılarak, çeyrek final için büyük bir avantaj yakaladı.

UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçında son şampiyon Barcelona, deplasmanda Ömer Toprak'ın takımı Bayer Leverkusen ile karşılaştı.

Bay Arena'da oynanan mücadelede Barcelona, rakibini 3-1'lik skorla mağlup etti ve çeyrek final için büyük bir avantaj elde etti. Katalan devine galibiyeti getiren gollerin ikisini Alexis Sanchez atarken, son gol Lionel Messi'den geldi. Bayer Leverkusen'in tek golünü ise Çek oyuncu Michal Kadlec kaydetti.

ÖMER YEDEK, GUARDİOLA'DAN SÜRPRİZ TERCİHLER 

Bayer Leverkusen forması giyen Almanya doğumlu milli oyuncumuz Ömer Toprak'ın, 90 dakika boyunca yedekler arasında oturduğu maçta; Türk asıllı İsviçreli golcü Eren Derdiyok kadroda yer almadı. Öte yandan Barcelona teknik direktörü Pep Guardiola da kadro tercihi ile dikkat çekti. Gerrard Pique ve Xavi'yi 18 kişilik kadroya almayan başarılı teknik adam, yedekleri de tamamen alt yapıdan yetişmiş isimler arasından belirledi.

Karşılaşma karşılıklı ataklarla başlarken, Bayer Leverkusen kontrolü tamamen Barcelona'ya kaybetmemek için yoğun efor sarfetti. Ancak Alman ekibi, Katalan devini ancak 41. dakikaya kadar durdurabildi. Bu dakikada sahneye çıkan Lionel Messi'nin pasında Alexis Sanchez, Barça'yı deplasmanda 1-0 öne taşıyan isim oldu.

EŞİTLİK ÜÇ DAKİKA SÜRDÜ

İlk yarı tek golle sona ererken, ikinci yarıda Bayer Leverkusen beraberlik golünü bulmakta gecikmedi. Transfer döneminde adı Galatasarayla sıkça anılan Vedran Corluka'nın pasında topla buluşan Michal Kadlec, 52. dakikada skora eşitliği getiren golü atmakta zorlanmadı. Ancak Leverkusen, eşitliği sadece 3 dakikalığına koruyabildi.

Mücadelenin 55. dakikasında Fabregas'ın hazırladığı pozisyonda bir kez daha sahne alan Alexis Sanchez, kendisinin ikinci golünü atarken Leverkusen'in ümitlerine balta vurdu. 64. dakikada Castro'nun şutunda top Barça kalesinin direğinden dönerken, 73. dakikada direklere takılan isim Lionel Messi oldu. 88. dakikada ise Daniel Alves'in pasında topu boş kaleye gönderen Lionel Messi, karşılaşmanın sonucunu belirleyen isim oldu: 3-1

Çeyrek finale çıkan takımı belirleyecek rövanş maçı ise 7 Mart'da Camp Nou'da oynanacak. İspanya deplasmanına 3-1'lik mağlubiyetle giden Leverkusen'in, turu geçmek için en az 3 gol bulması gerekiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.