Barça, THY ile uçunca kriz çıkardılar !

Barça, THY ile uçunca kriz çıkardılar !

Türk Hava Yolları'nın (THY), İspanya'nın Barcelona Kulübü'yle yaptığı sponsorluk anlaşmasının ilk somut uygulaması dün yaşandı

Ancak THY'nin Barcelona'yı İspanya'dan Abu Dabi'ye uçurması öncesi kriz yaşandı. İspanya Sivil Havacılık Otoritesi, uçuşun aktarmalı yapılmaması için talepte bulunan Türkiye'ye ret cevabı verince THY, Barcelona ekibini İstanbul aktarmalı olarak Abu Dabi'ye götürebildi. Barcelona yönetimi, İspanya Sivil Havacılık Otoritesi'ne sert tepki gösterdi.

THY'nin önümüzdeki 3 yıl boyunca Barcelona'nın Şampiyonlar Ligi deplasman maçları ve takımın yurtdışı kamplarının resmi uçuş tedarikçisi olduğu sponsorluk anlaşması uygulamaya geçti. İspanya'nın köklü futbol kulüplerinden Barcelona'nın, Türk Hava Yolları (THY) ile ilk yurtdışı seyahati, dün gerçekleştirilen Abu Dabi (Birleşik Arap Emirlikleri) seferi oldu. Ancak Abu Dabi'deki Dünya Kulüpler Şampiyonası'na katılacak olan Barcelona'nın THY ile ilk seyahati, İspanya Sivil Havacılık Otoritesi'nin direkt uçuşa izin vermemesi sebebiyle çileye dönüştü. THY'nin Barcelona-Abu Dabi seferi, charter (tarifesiz) uçuş olması sebebiyle İstanbul aktarmalı olarak gerçekleşiyor. Ancak İspanya Sivil Havacılık Otoritesi'nin onay vermesi halinde uçuş direkt yapılabiliyor. Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru ile THY Genel Müdürü Temel Kotil'in, uçuşun İstanbul aktarmalı yapılmaması yönündeki isteği İspanyol yetkililer tarafından kabul edilmedi. Bunun üzerine Barcelona takımı, dün THY uçağı ile İstanbul'a hareket etti. İstanbul Atatürk Havalimanı'na saat 15.00'te inen Boeing 777-300 ER tipi uçaktaki mürettebat değişirken, yakıt alan uçak 1 saatlik aradan sonra Abu Dabi'ye hareket etti.

Olay İspanyol basınında geniş yer buldu. Önde gelen spor gazetelerinden Sport, Marca ve El Mundo, Barcelona ve THY'ye büyük haksızlık yapıldığını yazdı. Yaşanan olay sonrası Barcelona taraftarları da THY Genel Müdürlüğü'nü arayarak tepkilerini dile getirdi. Barcelona Kulüp Başkanı Joan Laporta da İspanya'da basına verdiği demeçte, takımının zorlu derbiyi kazandığını ancak çarşamba günü çok önemli maça çıkacağını söyledi. İspanya Sivil Havacılık Otoritesi'nin, resmi taşıyıcıları THY'ye direkt uçuş izni vermeyerek kendilerini zor durumda bıraktığına dikkat çeken Laporta, "Futbolcular dinlenmeden maça çıkacak. Ancak bundan sonraki maçlarda bu sorunun yaşanacağını düşünmüyorum. Çünkü konuyu Başbakan Zapatero ile görüşeceğim." dedi. Laporta, engellemenin THY'ye değil kendilerine yapıldığını ifade ederek, direkt uçuş izni verilmemesinin arkasında siyasi sebep olduğunu düşündüğünü bildirdi.

Katalan ekibi Abu Dabi'de Dünya Kulüpler Şampiyonası'na katılacak ve Meksika kulübü Atlante ile yarı final maçına çıkacak. 16 Aralık Çarşamba günü yarı final maçına çıktıktan sonra kazanırsa, 19 Aralık'ta final oynayacak İspanyol takımı daha sonra Kuveyt'e geçerek dostluk maçı yapacak. Barcelona, 21 Aralık gecesi Kuveyt'ten İstanbul aktarmalı Barcelona'ya uçacak. Barcelona, geçen yıl katıldığı tüm turnuvaları kazandı ve Dünya Kulüpler Şampiyonası'nı da kazanırsa dünya futbol tarihine geçecek ve bunu başaran tek takım olacak. Yetkililer, bu önemli organizasyonda THY'nin de olmasının şirkete ve Türkiye'ye büyük saygınlık kazandıracağını dile getiriyor.

ZAMAN

Etiketler :