Barcelona Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal'i evinde yend

Barcelona Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal'i evinde yend

Katalan ekibi, ilk yarıda isabetli şut çekemediği Arsenal'i Messi'nin ikinci yarıda bulduğu gollerle mağlup etti.

Şampiyonlar Ligi 2. turun Arsenal ile Barcelona ilk maçta karşı karşıya geldi. Emirates’te oynanan ve Cüneyt Çakır’ın yönettiği mücadele İspanyol temsilcisi 2-0 kazanarak rövanş için avantaj elde etti.

Arda Turan’ın Atletico Madrid döneminden kalan cezası nedeniyle oynadığı maçta Barcelona, Arsenal karşısında ilk yarıda isabetli şut çekemedi. Topa sahip olan konuk takım zaman zaman rakibine gol fırsatları verdi. Arsenal, Ter Stegen’i Chamberlain, Giroud ve Alexis ile geçemedi.

Dakikalar 71’i gösterdiğinde Pique’nin defanstan çıkardığı topta Iniesta’nın uğraşları topu Neymar’la buluşturdu. Suarez ile ver kaça giren Brezilyalı yıldız ceza sahasına kadar topu sürmeyi başardı. Sağ kanattan bomboş halde koşu yapan Lionel Messi, ceza sahasında buluştuğu topu rahat bir vuruşla Arsenal filelerine gönderdi: 1-0.

Geride kalan dakikalarda Suarez direğe takılırken, Arsenal girdiği pozisyonları golle sonuçlandıramadı. Cüneyt Çakır, oyunba girer girmez Messi’yi ceza sahasında yere indiren Flamini’nin hareketinde penaltı kararı verdi. Topun başına geçen Lionel Messi 83. dakikada skoru 2-0 yaparak maça noktayı koydu.

İki takım 16 Mart Çarşamba günü Camp Nou’da rövanş maçına çıkacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.