Barcelona THY ile kanatlanacak

Barcelona THY ile kanatlanacak

Avrupa futbol tarihinin en başarılı takımı olarak gösterilen Barcelona Futbol Kulübü ile THY, sponsorluk için masaya oturdu.

İspanya'nın Katalonya özerk bölgesinde olan ve zaman zaman "Katalanmilliyetçiliği" yapmakla eleştirilen Barcelona Futbol Kulübü'nün dört yöneticisi dün Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü'ne gelerek sponsorluk görüşmelerini başlattı. Eğer anlaşma sağlanırsa THY, dünyanın en büyük takımını İspanya dışındaki turnuvalara uçuracak.

Edinilen bilgiye göre dün sabah saatlerinden itibaren THY'nin Yeşilköy'deki genelmüdürlük binasında bulunan Barcelona Futbol Kulübü yöneticileri, ilgili departmanlarla 'sponsorluğun çerçevesini' görüşmek üzere

temaslarda bulundu. THY Genel Müdürü Temel Kotil'e de nezaket ziyaretinde bulunan heyetin gündeminde iki konu vardı. Birinci sponsorluk, ikincisi de buna paralele olarak taşımacılık hizmeti. THY yetkilileri görüşmelerin yapıldığını doğrularken, henüz sponsorluğun ve taşımacılığın net çerçevesinin çizilmediğine işaret ettiler.

MANCHESTER İLE DE GÖRÜŞTÜ

Daha önce İngiliz futbol kulübü Manchester United ile de sponsorluk konusunda görüşmelerde bulunduklarını ancak bir sonuca varamadıklarını dile getiren THY yetkilileri, anlaşmaya yakın olduklarını dile getiriyorlar. Yurtiçinde Fenerbahçe, Trabzonspor'a sponsorluk veren THY, daha önce de yurtdışında Güney Kore ve Japonya'da birer futbol takımı ile sponsorluk anlaşması yapmıştı. Katalan olan Barcelona'nın muhafazakâr kimliği nedeniyle sponsor anlaşmaları yaparken oldukça ince eleyip sık dokuduğu biliniyor. İddialara göre anlaşmanın içerisinde yedek ve genç takımın uçak transferleri de yer alacak

Etiketler :