Bardakoğlu'ndan fitne uyarısı

Bardakoğlu'ndan fitne uyarısı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, DTP'nin kapatılması sonrası artan sokak olayları ile ilgili bir soruya bu konuda herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi. Bardakoğlu, "Kimse fitne ateşine benzin taşımaması gerekir." dedi.

Rize Üniversitesi İlahiyat Camii ile Müftü Yusuf Karali Diyanet Eğitim Merkezi'nin açılış törenlerine katılmak üzere Rize'ye gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu'nu makamında ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Bardakoğlu, yürütülen demokratik açılımı değerlendirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak milletin birliğinden, beraberliğinden, barışından sulh ve sükunundan yana olduklarını ifade eden Bardakoğlu, "İslam'ın 14 asırlık çağrısı budur. İnsanları dilleri, dinleri, inançları, mezhepleri ve derilerinin rengi ile ayırmak dinimizde de İslamiyet açısından da en büyük ayıplardan biridir. Aynı kıbleye yönelen ve aynı Kur'an'a, aynı peygambere inan bir dinin mensuplarının hele hele ayrılığa düşmesi, birbirini derecelendirmesi ve ötekileştirmesi kabul edilemez." dedi.

Bu milletin birlik ve beraberlik içerisinde asırlardır barış içerisinde yaşadığını dikkat eken bardakoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim en büyük zenginliğimiz barış ve hoşgörü içerisinde yaşama kabiliyetidir. Asırlardır Osmanlı ve Selçuklu'da biz bunu ispat ettik, dünyaya gösterip örnek olduk. Batı bugün bir arada yaşamanın sancılarını çekiyor. Öteki ve başka dinlere mensup insanlarla bir arada yaşamayı başarmaya çalışıyor. Batı bu kabiliyetini göstermeye çalışırken bizim bu geleneğimizi unutmamız ve adeta birbirimize düşmemiz kabul edilemez."

Son günlerde yaşanan sokak olaylarına atıfta bulunan Bardakoğlu, "Ben milletimizin sağduyusuna inanıyorum. Bu geçici arızi bir durumdur. Ona inanmak istiyorum. Milletimiz o genlerinde mevcut, birlik ve beraberlik ve tehvid dinine mensup oluşun gereğini yapacak ve birbirini kardeş bilecektir. Biz bugünlere zenginlik bu birlik ve beraberlikle geldik. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bütün din görevlilerinin ortak çağrı ve çabası da her zaman bu yönde olmuş ve olacaktır." diye konuştu.

DTP'nin kapatılması sonrası artan sokak olaylarını da değerlendiren Bardakoğlu, "Burada herkese görev düşüyor. Herkesin bu konuda elini taşın altına koyması lazım. Üniversiteler, bürokratlar, belediyeler ile bütün devlet kademeleri, basın, öğretmenler, güvenlikçiler, aydınlar, halk ve esnaf, sağduyudan yana birlik ve beraberlikten yana olan herkes bu birlik ve beraberlik çağrısına destek vermeli ve fitne ateşine benzin taşımamalı." diye sözlerini tamamladı. (CİHAN)

Etiketler :