Barlas'tan 'Recep Bey' yorumu

Barlas'tan 'Recep Bey' yorumu

Değişmiş CHP'nin gözü ve kulağı halka ve onun temsilcisi olan TBMM'ye mi, yoksa eskisi gibi Ordu'ya ve Yargı'ya mı dönük olacak?

Bazı meslektaşlarımızı diğerlerinden ayıran en büyük özellik, olaylara açtıkları penceredir. En geniş prespektivli pencereyi açan yazarlarımızdan biri de Mehmet Barlas'tır bildiğiniz gibi.
Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultay konuşmasında Başbakan Erdoğan'dan söz ederken "Recep Bey" deyişine de çok farklı bir pencereden bakıyor Mehmet Barlas.
Bakın nasıl.


"Recep Bey" de rakibine "Gandi Efendi" derse değişim gerçekleşir mi?

Değişim rüzgârının fırtına şiddetinde estiği dünkü CHP Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu'na bağlanan ümitler, bu önemli partinin ikilemini de sergiliyor.
Gerçi değişimin ilk yansıması Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Erdoğan'dan "Recep Bey" diye söz etmesi oldu. Bakarsınız Başbakan da bu değişim rüzgârına kapılır ve Kılıçdaroğlu'ndan "Gandi Efendi" diye söz etmeye başlar.
Ancak bilmeliyiz ki ne kadar çok ve sık "Değişim" kelimesi tekrarlanırsa tekrarlansın, kökten CHP'liler değişmek istemez.
Çünkü Kemal Kılıçdaroğlu'nun Deniz Baykal damgalı CHP'yi "Gerçekten" değiştirmesi halinde, pek çok konuda AK Parti ile yakınlaşmış bir siyaset çizgisinin oluşması gerekecek.
Örneğin Kürt Açılımı konusunda neredeyse MHP'lileşen CHP'nin, değişim ertesinde "Açılım"a yaklaşması değişmeyecek mi?
Ya da "Ergenekon'un avukatı" olmayı siyasi çizgi olarak sunan bir yaklaşımın yerine "Sivilleşmenin avukatı" olmak gelecek.
Eğer sorun işsizlik ve çözüm istihdam yaratmak olacaksa, "Girişim gücü", "Yerli ve yabancı sermaye", "Özelleştirmeler" olmadan bu konulara nasıl yaklaşabilecek değişmiş bir CHP?
Değişmiş CHP'nin gözü ve kulağı halka ve onun temsilcisi olan TBMM'ye mi, yoksa eskisi gibi Ordu'ya ve Yargı'ya mı dönük olacak?

Kabul ederler mi?

Barlas'ın yazısının tamamını okumak için tıklayın.
 

gazeteciler.com

Etiketler :