Baro Başkanı Stalinist Çıktı

Baro Başkanı Stalinist Çıktı

İstanbul Barosu'nun çiçeği burnunda başkanı Ümit Kocasakal, sivil demokratik hükümet yerine askeri darbe hükümetini tercih ediyormuş!..

İstanbul Barosu Başkanlığı'na seçilen Ümit Kocasakal'ın Stalinist ve darbeci olduğu iddia ediliyor. İddianın sahibi ise Kocasakal için "Arkardaşım, dostum" diyen Taraf gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı.

Kütahyalı, Ümit Kocasakal'ın ÖDP'nin başkanı Ufuk Urasla girdiği 'Stalinist ve darbeci' tartışmayı köşesine taşıdı. Yazar, yazısını CNN Türk'te yaptıkları televizyon programı çıkışında ÖDP Başkanı Ufuk Uras ile Ümit Kocasakal'ın tartışmasına dayandırdı.

"STALİN'İ ANLAMAK LAZIM"

"(...)CNN Türk'ün bekleme odasında beş kişi, Reha Muhtar, Ahmet Tulgar, Ufuk Uras, Ümit Kocasakal ve ben sohbet etmeye devam ettik... Uras ile Kocasakal arası tartışma epey hararetlendi, bir şekilde konu Stalin'e geldi,

Uras Stalin ve Stalinizmi -doğal ve insani olarak- olumsuz anlamda kullanarak konuşuyordu, birden Kocasakal karşı çıktı ve Stalin'i savunmaya başladı. Hepimiz donduk kaldık, Kocasakal "Stalin'i de anlamak lazım" diye söze başladı, dünya tarihinin gördüğü en kanlı diktatörü, 31 yıl boyunca milyonlarca insanı katletmiş bir adamı son derece soğukkanlı biçimde savunuyordu Kocasakal.

İstanbullu hukuk adamlarının şu anki başkanı olan Kocasakal hukuk kavramına milyon kere tecavüz etmiş bir zihniyeti savunmaktan çekinmiyordu... "


"ASKERİ DERBE HÜKÜMETİNİ TERCİH EDERİM"

Konu Ergenekon soruşturmasına geldiğinde Ufuk Uras ile Ümit Karasakal arasında tartışmanın yeniden alevlendiğini kaydeden Rasim Ozan Kütahyalı'nın, hukuk adamı Kabasakal'ın darbecileri savunmasıyla ilgili sözlerini gündeme taşıması hukukçular arasındaki tartışmayı daha da derinleştireceğe benziyor.

İşte Kütahyalı'nın anlatımıyla Uras ile Ümit Kabasakal arasında geçen Ergenekon ve darbeciler tartışması:

"(...)Ufuk Uras bu savunuları duydukça daha da çok öfkelendi, oradan konu Ergenekon soruşturmasına geldi. Ufuk Uras Genelkurmay içinde seçilmiş sivil demokratik hükümeti devirmek isteyen cuntaların olduğunu, bunu devlet içinde Ümit Kocasakal herkesin bildiğinden bahsetti, somut bazı şeyler aktardı, darbecilerin yargılanmasının ne kadar hayati önemde olduğunu söylüyordu, tam o sırada çiçeği burnunda Baro Başkanından "inanılmaz" bir salvo daha geldi...

Demokrasi kavramının "ilericilik" açısından tartışılması gerektiğini ifade etti Kocasakal ve bombayı patlattı "Açık söylüyorum bana şu an sorsalar, şu anki AKP hükümeti mi yoksa bir askerîdarbeyı mi tercih edersiniz, ben darbe hükümetini tercih ederim "

Etiketler :