Bartholomeos hepimizi rencide etti

Bartholomeos hepimizi rencide etti

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bartholomeos'un konuşması Türk milletini rencide etti

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Fener Rum Patriği Bartholomeos'un Amerika'da CBS televizyonuna yaptığı açıklamaların maksadını aşan ifadeler olduğunu söyledi.

 

Fener Rum Patriği Bartholomeos'un Türk vatandaşı olduğunu ve Lozan Antlaşması'nda bunun şartlarının belirlendiğini ifade eden Arınç, hükümet olarak Patrikhaneye haklı oldukları konularda her zaman yardımcı olduklarını belirtti.

 

Bartholomeos'un açıklamalarını, "Maksadını aşan bir ifadedir, tercüme yanlışlığı mı dersiniz, yoksa sorana göre bir cevap vermiş midir dersiniz, ama nereden bakarsanız bakın, çok yanlış. Türk milletini rencide etti bu konuşması. Umarım kendisi de açıklama yapacaktır. Bu açıklamayı hepimiz bekleyelim'' sözleriyle değerlendiren Arınç, kendisinin Vakıflardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak Patrik ile daha önce görüştüğünü, onların cemaat vakıflarıyla ilgili taleplerini her zaman itinayla takip ettiklerini kaydetti.

 

Önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili olarak İstanbul'a gideceğini, gerekirse Bartholomeos ile görüşeceğini ifade eden Başbakan Yardımcısı Arınç, "Bir yanlışlık, bir eksiklik, bir haksızlık varsa, bunu hükümet olarak telafi etmeye her zaman hazırız, ama inanıyorum ki onların da Türkiye'de yaşamaktan ve böyle bir hükümeti muhatap bulmaktan memnun olmaları gerekir. Halkımızı rencide eden bu konuşmaya karşı umarım, çok doyurucu ve ikna edici bir açıklama yapsınlar.'' şeklinde konuştu.

 

Etiketler :