'Başarıya alıştık, başımız dönmez'

'Başarıya alıştık, başımız dönmez'

Başbakan Erdoğan, “367’yi aşınca milet size ‘al bu işi yap’ diyor. Böylece referanduma gitmenin anlamı kalmıyor. 12 Eylül’de aylarımızı kaybettik. Tekrar bu kaybı yaşamak istemiyoruz” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 24’te gündeme ilişkin soruları cevapladı. Erdoğan şu mesajları verdi: 

367 HEDEFİ: En büyük arzumuz anayasa değişikliğini yapacak 367 sayısı. Bunda bile grubu olan partilerle bir araya gelir parlamento dışındakilerle görüşür çalışmalar yaparız. Uzlaşma Komisyonu ile parlamentomuzdan kuşatıcı, özet bir anayasayı hazırlamak şahsen hedeflerimin ilkidir.  Böyle bir sayıya ulaşamamız halinde 330 üzerinde referandum yolunu zorlarız. 367’yi aşınca millet size al bu işi yap diyor. O zaman tekrar referanduma gitmenin bir anlamı yok, zaman kaybı olur. 12 Eylül’de aylarımızı kaybettik. Millet yetkiyi verdiğinde referanduma giderseniz yine aylarınızı kaybedersiniz.

EVREN’İN İFADESİ: (Kenan Evren ve 12 Eylülcülerin yargılanması) 26 maddelik paket çok eleştirildi. Bir süreç başladı. Taşlar yerli yerine oturuyor. İşte güçlenen demokrasinin nelere muktedir olduğunu gösteriyor.

KÜRT SORUNU:  Yoğun bir değişimi, dönüşümü sağladık. Halkın devletine güvendiği bir yapıya geçmemiz lazım. Ben Türk kardeşim için de Kürt kardeşim için de çalışır ölürüm. Lazı için de Çerkezi için de...Ret ve inkar politikaları bitmiştir.

BAHÇELİ’NİN DİYARBAKIR MİTİNGİ: MHP lideri Bahçeli ile Kılaçdaroğlu’nun Sivas’ın ötesine geçmesinden memnun oldum.

CHP’YE HOPA ELEŞTİRİSİ: Kılıçdaroğlu geçmiş olsun demeliydi. Orada CHP’nin pankartı var. Bazı şeyler örtüşüyor. Eylemciler CHP binasına giriyor, CHP binasına çıkıyorlar.

75 YAŞINDAKİ NİNE BAŞBAKAN’I AĞLATTI Başbakan Erdoğan, Çankırı mitinginde bir anısını anlattı: “Merkeze bağlı Yeşilyurt Köyü;nden, eski adıyla Taytak’tan 75 yaşındaki Ayşe ninenin sevincini anlattılar. Köye, tarihinde ilk kez su gelmiş. 75 yaşındaki Ayşe Nine, günlerce mezarlığa gitmiş, ‘Kalkın Taytaklılar, köyümüze su geldi’ diye sevincini haykırmış. Ya bundan ötesi var mı? Ben tabi hakikaten içlendim ve ağladım.

Başarıya alıştık, başımız dönmez

Başbakan , önceki akşam Kanal D’de Mehmet Ali Birand’ın, “Yüzde 50’nin üzerinde oy alan AK Parti’nin başı döner mi?” sorusuna şu cevabı verdi:  “Biz bu işlere alışmış vaziyetteyiz. Amerikada yüzde 50’nin üzerinde oylarla iktidara gelenlerin başı mı dönüyor? Bizim şu ana kadar başımız hiç dönmedi. Bundan sonra evvelallah dönmez. Bu ülke dünyadaki diğer sistemleri tartışsın. Başkanlık sisteminde parlamento ortadan kalkmıyor, aksine daha da güçleniyor. Türkiye’nin hayalleri için yeni sisteme ihtiyacı var.”

Alan’ın terfisine engel olurduk

Başbakan Erdoğan, Mehmet Ali Birand’ın MHP’nin Milletvekili Adayı Ergenekon sanığı emekli Korgeneral Engin Alan’a ilişkin bir sorusu üzerine ise “Kesinlikle terfi etmesine engel olurduk. Kendi üstüne karşı davranışı ne ise Başbakan’a karşı davranışı, emir komuta zinciri içinde olması gerekiyor. Vakfın başına getirildiğini bilseydim, onu da engellerdim. 8,5 yıllık süreç içerisinde gerçekten TSK, anayasal tanımdaki konumuna diyebilirim ki oturmuş vaziyette. Türk demokrasisi çok güç kazandı” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.