Başbakan amca Fatih Projesi'ni öğrencilere anlattı

Başbakan amca Fatih Projesi'ni öğrencilere anlattı

Fatih Projesi'nin ilk adımı atıldı. Pilot projenin uygulamalarını yerinde inceleyen Erdoğan, öğrenci sıralarına oturdu..

PROJEYİ YERİNDE İNCELEDİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Projesi kapsamında bazı öğretmen ve öğrencilere tablet bilgisayarları verdi. Daha sonra Sabahattin Zaim Anadolu Öğretmen Lisesi'nin sınıflarını dolaşan Erdoğan, Fatih Projesi'nin uygulamalarını bizzat yerinde gördü.

'BAŞBAKAN AMCA' DİYE HİTAP ETTİLER
Sınıfta ders anlatan öğretmenleri izleyen Erdoğan, zaman zaman öğretmen ve öğrencilere sorular yöneltti, espriler yaptı. Erdoğan, okulun ana sınıfını da ziyaret etti. Minik öğrenciler Başbakan Erdoğan'a kağıttan yaptıkları çiçekleri verdiler. Başbakan Erdoğan da ana sınıfı öğrencilerine oyuncak dağıttı. Başbakan Erdoğan'a ''Başbakan amca'' diye hitap eden öğrenciler, zaman zaman Erdoğan'ı güldürdü.

Erdoğan Twitter'dan yaptığı açıklamada da Fatih Projesi'nin detaylarına değindi:

"Fatih Projesi ile eğitimin etkilediği her alanda bir çağı kapatıyor, yeni bir çağı bilgi teknolojileri çağını hep birlikte buradan açıyoruz.Fatih Projesi sayesinde Allah'ın izniyle, şu andan itibaren kara tahta kavramını artık tarihin tozlu raflarına kaldırıyoruz.2002 yılında eğitime ayrılan pay 7,5 milyar lira iken, bu rakamı 2011 yılında 34 milyar liraya, 2012'de ise 39 milyar liraya çıkardık.9 yılda okullarımıza 896 bin 500 adet bilgisayar gönderdik. Türkiye genelinde 29 bin 812 bilişim teknolojisi sınıfı açtık.Bilgisayar, İnternet, biz iktidara geldikten sonra icat edilmedi.Okulları, öğrenciyi, bilgisayarla, internetle, yani dünyayla buluşturduk." 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.