Başbakan basın toplantısı düzenledi

Başbakan basın toplantısı düzenledi

Başbakan Erdoğan 12 Haziran seçimlerine ilişkin YSK'ya verilen milletvekili listesinin nasıl hazırlandığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan Milletvekili listelerini tek adam olarak değil bir ekibin hazırladığını belirterek Genel Başkan yardımcıları ve Parti Yönetiminin katkıları ile hazırlandığını söyledi.

Başbakan Erdoğan tüm eksiklerine rağmen diğer partilerle kıyaslanmayacak kadar bir olgunlukla aday listesini hazırladığını söyledi.

AK Parti'nin siyasi mekanizmaları ve bilimsel yöntemlerden azami derece istifa ettiğini söyleyen erdoğan 5500 dolayındaki adayların öncelikle bin yüz isme indiğini karşılarında dev bir ekranda tüm adayları ele aldıklarını adayların cv'leri alt komisyon ara komisyonlara gidildiğini, adaylarla ilgili detaylı çalışmalar yapıldığını söyledi. Ara komisyon 12 Genel başkan yardımcısı ve ondan sonra 6 kişiden oluşan ayrı bir komisyon kurulduğunu söyledi.

Erdoğan, tüm çalışmaları enine boyuna yakından takip eden Seçim Komisyonu başkanı, Genel Başkan yardımcıları ayrı ayrı alanlarda çalışmalar yaptı. 

Oluşan liste hakkaniyet ve bundan sonraki dönemde çalışmalarda büyük destek verecek bir liste olarak hazırladık. AK Parti iktidarının ustalık dönemini inşa edecek bir liste hazırlandı.

3 Kasım'la çıraklık 22 Temmuz ile kalfalık 12 Haziran ile de ustalık dönemi başlayacaktır.

Birlik siyaseti hassasiyeti olarak hiçir kesimi dışarda bırakmayan etnik, dinsel ve bölgesel milliyetçiliğe karşı olduğumuzu açıkladı.  Bu noktada hiç taviz vermedik ve milletvekili adaylarımızı belirlerken de ülkemizdeki tüm kesimleri kucaklamanın gayreti içinde olduk.

AK Parti'de mezhep ve meşrep ayrımı görmeyeceksiniz. AK parti'de TC vatandaşlarının tümünü kucaklayan bir anlayışı ve halkın tümüne hizmet eden bir anlayışı göreceksiniz.

Hamın kardeşlerin siyaset içindeki yerine büyük önem verdik. Parti içinde yerel partilerde önemli görevlendirmeler yapıldı. AK Parti'nin yeni dönemde meclisteki kadın milletvekili sayısında pozitif ayrımcılık yaptık. Listemizde 78 kadın aday bulunuyor ve yüzdde 14'lük bir orana tekabül ediyor.

25-30 genç arkadaşımıza listemizde yer verdik. Engelli aday sayısı 11, adayların 514'ü doktora lisans üstü ve lisans eğitimi almış arkadaş. 30 orta öğretim, 6 tane ön lisans mezunudur.

Tüzük gereği 3 dönem milletvekili olan arkadaşlarımız bir dönem ara vermek zorunda kalacaktır. Listede yer almayan arkadaşlarımızın konuyu bu açıdan değerlendireceklerini ve yanlış bir değerlendirme içinde olmayacaklarına inanıyorum.

Senlik benlik içinde olanlar yerlerini bulmuşlardır.  23. Dönem milletvekili en önemli görevleri yerine getirmişlerdir. bugüne kadar zor dönemlerde birlikte mücadele ettiğimiz arkadaşlarımızla birlikte devam etme arzusundayız. Geçtiğimiz dönemde listede yer almayan12  arkadaşlarımız bu dönemde yine birlikte çalışmaya devam edecektir.

Birbirinden değerli arkadaşlarımız arasında tercih yapmakta zorlandık. 15-16 saat çalıştık. En iyisini bulmaya çalıştık. Gönlümüzden geçen birçok ismin listelerde yer verememenin üzüntüsünü duyduk.

Aday adayı olan arkadaşlarımızın partimizin farklı yönleriyle değerlendirmelerde bulunduk.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.