'Başbakan can evinden vurulacak!'

'Başbakan can evinden vurulacak!'

Kan donduran ifade: "Eğer gerçekleşirse Başbakan'ın gözü kendini bile göremez"

"Başbakan'ı can evinden vuracaklar. Eğer eylem gerçekleşirse Başbakan'ın gözü değil Ergenekon'u kendini bile göremez."

Kan donduran bu satırlar bir ihbar mailinden. O mektup Oda TV iddianamesi ek klasörlerine girdi. E-posta 2009 tarihli.İstanbulEmniyet Müdürlüğü'ne gönderilmiş.

M. Yılmaz isimli ihbarcının maili Nedim Şener'in Ergenekon'un propaganda biriminde olduğu iddiasıyla başlıyor. Mektuba göre Şener,Ergenekonsanığı Ferit İlsever'den emir alıyor ve Ergenekon'un gizli dinleme merkezinin elde ettiği bilgiler Nedim Şener'e veriliyor.

Ama ihbarcının bu maili yazmasının sebebi başka. İddiaya göre Şener çok gizli bir görev yürütüyor. Ekonomi muhabiri olan Nedim Şener'in ilgi alanındaBaşbakan Erdoğanve ailesi var.



Mailde Dink cinayeti benzeri bir suikasttan bahsediliyor. İddiaya göre eylem yurtdışı destekli olacaktı. Basit bir olay gibi görünecekti. Ancak bu olayla ilgili mektupta geçen ifadeler oldukça vahim.

"Cinayetin hedefi ise hükümeti ve özellikle Başbakan'ı can evinden vuracak. Eğer eylem gerçekleşirse Başbakan'ın gözü değil Ergenekon'u kendini bile göremez. Yani can evinden vurulacak."

Ardından planın ikinci aşamasına geçilecekti. İddiaya göre Ergekenon soruşturmasına bakan polis ve savcılar tasfiye edilecekti.

"İhmali olacak görevliler tek tek tespit edilmiş durumda. Asıl oyun cinayetin kendisi değil. Bu cinayet öyle olacak ki hükümet ile Ergenekon savcıları ve polis karşı karşıya getirilecek."

Planda Nedim Şener'e verilen görev ise tasfiye edilecek polisleri belirlemek. Mailin sonunda ihbarcı kişi adeta yalvarıyor: "Tek umudum bunu ortaya çıkarmanız. Yoksa çok kötü şeyler olacak"

Son dönemde Başbakan Erdoğan'a ve ailesine yönelik çok sayıda suikast planı deşifre edilerek engellenmişti.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.