Başbakan cenaze namazından sonra konuştu!

Başbakan cenaze namazından sonra konuştu!

Başbakan Erdoğan’ın teyzesi Meliha Er’in Rize Cumhuriyet Meydanı’ndaki Şeyh Camisi’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Cenaze törenine katılan Başbakan Tayyip Erdoğan, İl Müftüsü Yusuf Doğan’ın cenaze namazını kıldırmasının ardından cami önünde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Anne-evlat gibiydik

“Teyzeler anne yarısıdır der büyüklerimiz. Teyzemle benim aramda anne-evlat ilişkisi hep olagelmiştir. Teyzem de 6 erkek evladını hassasiyetle yetiştirmiş, bu vatana, bu millete kazandırmıştır. Bu bayramı bayram gibi yaşayamadık. Gaziantep’de vatandaşlarımızı öğlen namazına müteakip hakka uğurladık. Şırnak’ta 9 askerimizi ve 1 köy korucumuzu şehit olarak Hak’ka uğurladık. Bu arada Fatma Şahin Bakanımızın değerli validelerini de Hakk’a uğurladık. Arakan şu anda bir çileyi yaşıyor. Suriye bir çileyi yaşıyor. Bunda kapımızı kimseye bugüne kadar kapamadık. Söyleyecek sözü olanlara kapımızı her zaman açık tuttuk. Yeter ki çözüme yönelik öneri olsun ve bu konuda da yapılması gereken neyse bunu beraber yapalım ve yapmaya hazır olduğumuzu söyledik. Mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bundan yılmak yok. Bu tabii matematik olay değil, iki kere iki dört diyesin. Bu sosyal bir vakıa. Asosyal olan insanlarla zalimlerle mücadele ediyorsunuz. Bu mücadeleyi de sonuna kadar sürdürmekte kararlıyız, sürdüreceğiz. Onun için şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.

Bedelini ödeyecekler

İşte Gaziantep’te yavrucuk gitti. Dün 12 yaşında, bugün 1.5 yaşında. Bunların Hak’ka uğurlanması oldu. Anneler, aynı aile, aynı şekilde burada ruhlarını teslim ettiler. Bunun bedelini bu zalimler bu dünyada da ödeyecekler, ebedi alemde de ödeyecekler. Rabbim şüphesiz ki Rahim’dir. Kime? Müslümanlara. Rahmandır, tüm insanlara... Ama şunu bilelim ki, Rabbimizin merhamet sıfatı ne kadar yüceyse, bu işin hesabını sorma noktasında da o kadar şiddetlidir. Onun için cehennem vardır. Kimlere? İşte bu zalimlere, işte bu teröristlere. Cennet de Allah’a kul olanlaradır. Bu anlayışla bu yolda yürüyoruz.”

Omzunda taşıdı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Şeyh Camisi önünde yaptığı konuşmanın ardından, teyzesi Meliha Er’in naaşının bulunduğu tabutu cenaze aracına kadar omzunda taşıdı. Er’in naaşı cenaze aracı ile merkeze bağlı Pazarköy Köyü Aktepe Mahallesi’ndeki aile kabristanında 1995 yılında vefat eden eşi Hasan Er’in mezarının yanına defnedildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.