Başbakan Çorum'da açıkladı

Başbakan Çorum'da açıkladı

Başabakan, "Mevcut anayasa ne kadar tadil edersek edelim Türkiye'ye uymuyor" dedi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''1992'de emekli bir siyasetçi var biliyorsunuz. Kendisi o zaman Başbakan, bay Kemal de onun SSK Genel Müdürü. Biri ülkeyi batırdı, biri de SSK'yı batırdı. Şimdi bir kez daha yan yana geldiler. Allah ülkenin akıbetini hayır etsin. Şimdi çetelere can suyu vermenin mücadelesi içindeler'' dedi.

Erdoğan, partisince Çorum Abide Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

Çorum'a yaptıkları bazı yatırımları anlatan ve bazı projeler hakkında bilgi veren Erdoğan, ''Biz milletin karşısına somut projelerle çıkıyoruz. En büyük projemiz, ülkemizi yeni bir anayasaya kavuşturmak. Seçimlerden hemen sonra hazırlıklarına başlıyoruz. Mevcut anayasa ne kadar tadil edersek edelim Türkiye'ye uymuyor, dar geliyor. Hedefimiz, sizden alacağımız yetkiyle ve sizinle birlikte kapsayıcı, kucaklayıcı, bütünleştirici, özgürleştirici, çeşitliliğe imkan veren bir yeni anayasa yapıp ülkemize kazandırmak'' diye konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti:

''Eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette ve diğer bütün kamu hizmetlerinin sunumunda her bakımdan kaliteyi artırdık. Şimdi daha fazlasını yapmak istiyoruz. Ulaştırma gibi, enerji gibi, su gibi alt yapı hizmetlerinde ülkemizle birlikte Çorum'a da önemli yatırımlar yaptık. Daha fazlasını yapmak istiyoruz. Türkiye'yi dünyanın gelişmiş 10 ekonomisinden biri haline getirmekte kararlıyız.

Milli gelirimizi 2 trilyon dolara, kişi başı geliri 25 bin dolara, ihracatımızı 500 milyar dolara çıkarmakta kararlıyız. İnşallah bu hedeflerin hepsine sizinle beraber ulaşacağız.

Aslında az önce bir kardeşimiz burada bir şey açtı. Yaptıklarımız bizi anlatmaya yetiyor ama diğerlerinin yaptığı yok ki, sadece kuru sıkı atıyorlar. Bunların sırtında yumurta küfesi yok. Dağıtıyor, nasıl olsa diyor 'AK Parti iktidarı Merkez Bankasının kasasını doldurdu, orada şimdi 95 milyar dolar var, biz gelirsek boşaltırız' diyor. Kuru hayal, kuru. Benim vatandaşım size zaten böyle bir yolu açmaz ve Müslüman, bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz.''

1990'lardaki siyaseti eleştiren Erdoğan, ''1992'de emekli bir siyasetçi var biliyorsunuz. Kendisi o zaman Başbakan, bay Kemal de onun SSK Genel Müdürü. Biri ülkeyi batırdı, biri de SSK'yı batırdı. Şimdi bir kez daha yan yana geldiler. Allah ülkenin akıbetini hayır etsin. Şimdi çetelere can suyu vermenin mücadelesi içindeler'' dedi.

Bilişim teknolojileri sınıflarını kendilerinin getirdiklerini belirten Erdoğan, ilköğretimde öğrencilere ücretsiz kitap dağıttıklarını anımsattı. Yeni dönemde tüm sınıflardan kara tahtayı kaldıracaklarını ve akıllı tahta getireceklerini anlatan Erdoğan, tüm öğrencilere de ücretsiz elektronik kitap dağıtacaklarını söyledi.

''KELİN İLACI OLSA BAŞINA SÜRER''
Sağlıkta kendilerinden önce hastanelerde yaşanan sıkıntılara değinen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün artık herkesin istediği hastaneye gidebildiğini ve istediği eczaneden ilacını alabildiğini hatırlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü yaptığını anımsatan Erdoğan, ''Anamızı ağlattı anamızı. Az mı çileler çektik? Bay Kemal... Kelin ilacı olsa başına sürer. Sen önce bunları hallet, bu hesabı ver. İlacımızı alamıyorduk'' dedi.

Erdoğan, şunları söyledi:

''Bunu CHP'li kardeşlerimize anlatalım. Sadece bunu anlatın. İnanın bu yeter, ona günah olarak bu yeter. '8 yıl sen anamızı ağlattın' demek lazım buna. Genel Müdürdün, sıradan katip, memur, sekreter değil. Yani Bakandan sonra bir numaralı sorumlu sendin, niye halletmedin? Çünkü bu yönetim başka bir şey, kabiliyet ister. Ona gelene kadar batık olmayan SSK, o geldikten sonra batmaya başladı. O da kurtulmak için merhum Ecevit'e gitti, 'Ne olur beni milletvekili yap' diye. Merhum Ecevit, 'Sen başarısız bir bürokratsın' dedi, veto etti.''

Erdoğan, ülkeye ve vatandaşlara hizmet için iktidar olduklarını belirterek, ''Biz size efendi olmaya gelmedik, biz size hizmetkar olmaya geldik, farkımız bu'' dedi.

Çorum ve ilçelerine yapılan adalet, toplu konut, yol, su yatırımlarını anlatan Erdoğan, çiftçilere Ziraat Bankası'nın, esnaf ve sanatkarlara da Halk Bankası'nın verdiği kredilerle destek olduklarını, esnafa verilen kredi miktarını artırdıklarını, tarım ve hayvancılığın kredilerle desteklendiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, ''Biz 'o ne veriyorsa beş fazlasını veririz' diyenlerden değiliz. Biz iki anahtar dağıtanlardan da değiliz. O ustalarının yanında diz çökenler, şimdi aynı lafları ediyorlar'' diye konuştu.

Çorum'a doğalgazın AK Parti iktidarında getirildiğini de anımsatan Erdoğan, ''Kömür çilesine biz son vermedik mi? Bahçeli'ye bu hesabı sormayacak mısınız? MHP'ye bu hesabı sormayacak mısınız? Kömürle evin her yerini ısıtamazsın,şimdi kombinin düğmesine bastığında dairenin her yanı ısınıyor. Medeniyet, AK Parti iktidarı, çağdaş olmak bu, biz bunu getirdik bununla iftihar ediyoruz. Hedef bundan sonra ustalık döneminde daha güçlü bir Türkiye, daha güçlü bir Çorum'' dedi.

Çorum'un 4 milletvekilinin tamamını istediğini vurgulayan Erdoğan, ''Beraber yürüdük biz bu yollarda'' şarkısını vatandaşlarla söyledikten sonra sözlerini, ''Yeni anayasamız, temel hak ve özgürlüklerle ülkemizi taçlandırsın. Günümüz kutlu, Allah yar ve yardımcınız olsun'' diyerek tamamladı.

AA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.