''Başbakan, DTP, Apo el ele!''

''Başbakan, DTP, Apo el ele!''

Kürt açılımında ağızlardaki baklaların çıktığını belirten CHP Lİderi Baykal, yine AK Parti hükümetine çattı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Şimdi geldiğimiz noktada Başbakan, 'DTP ile birlikte Türkiye'de teröre son vereceğiz' diyor. Bundan büyük mutluluk duyarız. Şimdi diyorlar ki DTP'liler, 'bu sadece bizimle olmaz, Öcalan'ı da dahil edeceğiz'. Yani AKP, DTP ve Apo el ele verip, teröre son verecekler" dedi.

Baykal, "Hükümet şimdi yine çok tehlikeli bir istikamete girmiş bulunuyor. Türkiye'nin huzurunu, milli birliğini ve bütünlüğünü sarsacak konuda çok sorumsuzca adımlar atıyor. Bu istikamette gidecek olurlarsa Türkiye'yi çok ciddi sıkıntıya sokacaklardır" dedi.

SEN BAKINCA NİYE ONLARI GÖRÜYORSUN

Baykal, "Başbakan, Türkiye'ye bakınca Türkiye'nin mili birliğini ve bütünlüğünü değil, Türkiye'yi oluşturan etnik kimlikleri görüyor. Ağzını açtı mı, 20 tane etnik grubu sıralıyor. Sen o etnik kimlikleri bırak da, o etnik kimliklerin ötesinde bizi birleştiren, bütünleştiren temel kimliğe bak. O görmediğin, dilinin varıp da söylemediği gerçek kimliğe bak. Elbette Türkiye'de herkes farklı etnik kimlikler taşıyor olabilir. Elbette ki kimimiz Arnavut, Gürcü ve Çerkez olabilir. Bunların hepsi eşittir, saygıdeğerdir. Ama sen bakınca niye sadece onları görüyorsun?" diye konuştu.

CHP lideri, "25 yıldır Türkiye terörle mücadele veriyor. Niye verdik bu mücadeleyi? Biz birbirimizi sevmediğimiz, düşmanlık yaptığımız için mi, yoksa birileri silahı alıp onu bunu öldürdüğü, mayınlayıp, bombalayıp Türkiye'nin bütünlüğünü parçalamak istediği için mi? Elbette birileri Türkiye'yi ayrıştırmak, bölmek istedi. 25 yıldır bunların karşısında Türkiye, gerekirse evlatlarını şehit vermeyi göze alıp, 'hayır, böldürtmeyiz' diyor. Şimdi terörle elde edemedikleri sonucu masa başında, onun bunun desteğiyle, bugünkü iktidarın zihniyeti sonucunda teslim mi edeceğiz? Türkiye'nin bölünmesine göz mü yumacağız? O söylenen lafların arkasındaki asıl hedefin ne olduğunun hepimiz farkındayız" dedi.

AKP, DTP VE APO ELELE

Devletin herhangi bir inanç ya da etnik kimliğin parçası yapılamayacağını belirten Baykal, "Yavaş yavaş dillerinin altındaki baklalar çıkıyor. Türkiye 25 yıldır terörle mücadele ediyor. Şimdi geldiğimiz noktada Başbakan, 'DTP ile birlikte Türkiye'de teröre son vereceğiz' diyor. Bundan büyük mutluluk duyarız. Şimdi diyorlar ki DTP'liler 'bu sadece bizimle olmaz. Öcalan'ı da dahil edeceğiz'. Yani AKP, DTP ve Apo el ele verip teröre son verecekler" dedi.

"Eğer böyle bir durum olacaksa bunun bedeli ne olacak?" diyen Baykal, "25 yıldır terörle Türkiye'yi bölmeye çalışanlar, şimdi terörle elde edemediklerini bu müzakereyle mi elde edecekler? Ne vereceğiz onlara, neyi vereceğiz, bunun ortaya çıkması gerekiyor. Bu yuvarlak lafların ötesinde işin nereye varacağını dikkatle izliyoruz. Kimsenin Türkiye'yi ne terörü kullanarak ne de masa başında bölmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Etiketler :