Başbakan Erdoğan BDP'ye rest çekti

Başbakan Erdoğan BDP'ye rest çekti

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, "Meclis'ten çekiliriz" diyen BDP'ye sert çıktı.

Erdoğan, "Dağdan emir alıp Meclis'ten çekilmeyi düşünenler kalsa ne olur, çekilseler ne olur" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasındaBDP'yi eleştiri yağmuruna tuttu. Erdoğan, "Van'da göremediğimiz BDP'lileri terörist cenazelerinde görüyoruz" dedi. BDP'lileren terörist cenazelerinde boy göstertiğini belirten Erdoğan özetle şunları söyledi:

* Terörle aralarına mesafe koymak şöyle dursun, teröre aleni destek veren tutum içine girdiler. O kadar ki aileler 'Yeter artık' dediği halde, BDP acılı ailelerine dahi baskı uygulayarak propoganda yapmaya çalışıyorlar.

* Bingöl'de bir kadını patlattılar. 14-15 yaşında çocuklar kaçırılıyor. Birer ölüm makinesi olarak intihara yollanıyor. Kanlı terör örgütünün yedeğinde siyaset yapanlar bilsinler ki o kan onların da üzerine sıçramaktadır.

BİRAZ DERS ALIN

* Terör örgütünün her insanlık dışı eyleminde sıçrayan kan, teröristler kadar artık BDP'nin de eline yüzüne bulaşıyor.

* Dağdan emir alıp Meclis'ten çekilmeyi düşünenler kalsalar ne olur? Çekilseler ne olur?

* BDP’ye bir kez daha çağrı yapıyorum terör örgütüne artık mesafe koyun. Onun vesayetinden çıkın.

* Cesaretiniz varsa, terör örgütüne ufak bir eleştiri getirin. Sizi bu kadar mı korkuttular? Kendi hür iradenizle siyaset yapamayacak kadar korkak mısınız?

* Eğer kendinizde bu iradeyi bulamıyorsanız, gidin teröristlere karşı çıkan anne ve babalardan biraz ders alın. Çeşitli örgütler aracılığıyla nasıl bir korku atmosferi oluşturulduğunu nasıl sindirildiğini görelim.

* Diyarbakır'da o yürekli annelerden biraz ders alın. Yüreğiniz asil duruşa yetmiyorsa 'Yeter artık' diyen Kürt kökenli kardeşlerimden kahramanlık öğrenin. Milletin değerlerine hakaret etmek yerine cesaretiniz varsa terör örgütünü eleştirin.

* Parlamento'da yer almanız için elimizen geleni yaptık. Çalışırsanız meclis renklenir. Siz buradan gittiğimiz zaman nereye gideceğinizin hesabını yapın.

* Diyarbakır'da parlamentoları varmış. Böyle saçmalık olur mu? 780 bin km vatan toprakları üzerinde asla böyle bir yapılanmaya müsade etmeyiz.

* Nerede bir illegal yapılanma varsa üstüne gideriz.

'KILIÇDAROĞLU TOPLAMA KAMPINI ÇOK İYİ BİLİR'

Başbakan Erdoğan, Kurban Bayram'da gittiği Silivri Cezaevi'ne toplama kampı ilan eden CHP lideri Kılıçdaroğlu'na da sert yanıt verdi. Erdoğan, "Toplama kampının ne demek olduğu siz çok iyi bilirsiniz. CHP zihniyeti eğer toplama kampı oluşturmak varsa, bu ülkenin tarihinde onlar bunu çok iyi yapmışlardır. Türkiye'nin her yerinde bu toplama kamplarını yapmışlardır. İnim inim inletmişlerdir, o işkenceleri tarih yazmıştır. Kılıçdaroğlu, senin dedelerinde çok iyi bilir" diye konuştu.

CHP'li Kamer Genç ile AK Partili Salim Uslu arasında Meclis Genel Kurul kürsüsünde yaşanan olaya da değinen Başbakan, "Suç örgütlerine avukatlık yapan, üye olmak için can atan CHP, Meclis Genel Kurulu'nu da terörize etmekten kaçınmıyor" dedi.

Lojman ve misafirhaneler Vanlılar'a açıldı

Başbakan Erdoğan, grup konuşmasında Van'da yaraların sarılması için alınacak yeni önlemleri de açıkladı. Depremde 66 öğretmenin hayatını kaybettiğini hatırlatan Erdoğan, bunlardan sadece 4'ünü ailesine aylık bağlandığını belirterek "Tamamının ailelerine aylık bağlanmasını mümkün hale getirdik" dedi. Adana, Mersin,

İstanbul ve İskenderun'daki sosyal tesisleri Vanlı depremzedelerin kullanımına açtıklarını vurgulayan Erdoğan, bununla sınırlı kalmayacaklarını, Türkiye genelinde nerede kamu kurum ve kuruluşlarına ait misafirhane varsa bunları depremzedeler hizmetine sunacaklarını belirtti.

1 YIL ÖDEMESİZ KREDİ

Yaralanan, sakat kalanlara verilecek tedavi araçlarına katılım payının alınmayacağını kaydeden Erdoğan, "Acil destek kredisinin vadeleri uzatıldı, esnafa 6 ay değil 1 yıl geri ödemesiz , toplam 3 yıl vadeli 100 bin liralık 0 faizli kredi veriyoruz" dedi.
 

bugün

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.