Başbakan Erdoğan: Bu mantıkla devlet yönetilmez

Başbakan Erdoğan: Bu mantıkla devlet yönetilmez

Başbakan Erdoğan, Tunus'ta gazetecilerin Taksim olaylarına ilişkin sorularını cevapladı.

Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarından başlıklar şöyle;

- Hep ifade ettim. Bu olaylara karışmış olan çevre duyarlılığı olan vatandaşları bunun dışında tutuyorum. Bildiğiniz gibi ABD Büyükelçiliği'ne saldıranlar oldu. Bunlar onlardandır. Masum insanların ve kamu mallarının zarar görmesine neden oluyorlar. Otobüs ve caddelere zarar veriyorlar.

- Biz en çok ağaç dikmiş hükümetiz. Taksim projemiz tarihi, çevreyi ve kültürü bir arada tutan bir projedir. Bu proje İstanbul’da çok güzel bir ortam oluşturacaktır. Topçu Kışlası'nı aslına uygun olarak yapacağız, orada eskiden varolan bir eseri yeniden yapıyoruz. AKM yerine büyük bir opera merkezi yapacağız. Vatandaşlarımız hep birlikte nezih bir ortamda gezme ve eğlenme fırsatı bulacaktır. 

- Taksim’e çevre duyarlılığı içinde işlem yapacağız. Asfaltları ve kaldırımları söküyorlar. Otobüslerin ve halkın kullandığı duraklara zarar verilmesi sorgulanmalı. Samimi vatandaşlarımızın arasına kimin karıştığına dikkat etmek gerekir.

- Yabancı eylemcilerle ilgili şu anda her şey hukuk müdahalesiyle yürüyor. Gözaltına alınan 7 yabancının diplomatik pasaportu yok. 7 yabancıdan 6'sı savcılıkta, 1'i gözaltında.

- Bu tür eylemler AK Parti'nin icraatlarına engel çıkarmak için yapılıyor. Biz ne aldanan olacağız ne de aldatan olacağız. Bu gençleri orada bir yarışa sokmanın mantığı yoktur. Şunu verirsem bunu alırım mantığı ile devlet yönetilmez. 
 
- Biz AK Parti olarak kapatılma noktasına bile gelmiştik ancak hiçbir zaman halkımızı sokaklara dökmedik. Biz mücadelemizi demokratik olarak verdik.
 
- Yardımcım gerekli açıklamaları yaptı. Aşırı kullanılmış gazla alakalı ise, onunla ilgili üzüntümüzü dile getirdik. Bunları teyid etmemiz gerekiyor. 

- Hiçbir hak, hukuk dışı yollarla aranmaz. 'İstediğim yerde miting yaparım, yakarım, yıkarım' derseniz buna izin vermeyiz. Biz çoğunluğun azınlığa tahakkümüne karşıyız ama azınlığın çoğunluğuna tahakkümünü de kabul etmeyiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.