Başbakan Erdoğan Denizli'de Konuştu

Başbakan Erdoğan Denizli'de Konuştu

Başbakan Erdoğan, Denizli'de partisinin mitinginde halka hitap etti.

Başbakan'ın açıklamalarından satırbaşları:

- Eski Türkiye'nin tüm izleri henüz silinmedi. Tek parti CHP döneminin, 27 Mayıs darbesinin, 12 Eylül darbesinin izleri daha tam olarak silinmedi. O günlerden bugünlere gelen sorunlardan biri Anayasa. Darbelerin ürünü olan Anayasa'yı değiştirmek için çok mücadele ettik. Anayasa'nın birçok maddesini değiştirdik ama yeni bir Anayasa yapmak mümkün olmadı.

- Dünya değişirken, Türkiye değişirken muhalefet buna ayak uyduramadı, CHP hala eski Türkiye'yi özlüyor. Neyazık ki MHP'de CHP'nin vagonu olmuş durumda kendi kararlarını alamıyor. Pensilvanya ne derse onu yapıyor. Öbür tarafta HDP, o da kendi kararlarını veremiyor, kendi kongresinde Türk bayrağını bile asamayacak kadar karar veremeyen silahların gölgesinde yönetilen bir HDP var.

KILIÇDAROĞLU BANA KÜFREDİYOR?

- Kılıçdaroğlu bugun yine bana küfürler ediyor, ey Kılıçdaroğlu benim aldığım terbiye sana cevap vermeye müsade etmez. Bunlar Gezi'de de aynı şeyi yaptılar, varsın yapsınlar. Biz sadece rukuda eğiliriz, bizde kula kulluk yok sadece hakka kul oluruz.


- Bunlar arazide niye yoklar, Neredeler? Adeta saklambaç oynuyorlar. 30 Mart'tan sonra kendilerine bir çatı aradılar, gittiler o çatının altına saklandılar. Hiçbir yerde yoklar. Ankara'da mahkeme kapılarını aşndırarak oradan oraya dilekçe vererek, basın toplantısı yaparak, haraket ederek işi idare etmeye çalışıyorlar.

- Bir tane cumhurbaşkanı adayına soruyorlar; siz bu karayollarını ne yapacaksınız  Gençler duydunuz mu, bunu  Verdiği cevap, ne biliyor musunuz  'O benim işim değil' diyor. Niye  Çünkü siyasetin insan yönetme sanatı olduğunu, insana hizmetkar olma sanatı olduğunu bilmeyenden cumhurbaşkanı olmaz.

HANGİ CUMHURBAŞKANI TARAFSIZDI?

- Bugüne kadar gelmiş cumhurbaşkanlarının hangisi tarafsızdı, hangisi siyasetin dışındaydı  Hepsi siyasetin üzerindeydi, hepsinin de bir siyaseti vardı, hepsinin de bir tarafı vardı. Kimileri milletin tarafını tuttular, milletin siyasetine tabi oldular, kimileri de devletin tarafında oldular, vesayet siyasetine tabi oldular.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.