Başbakan Erdoğan, Esed'e ömür biçti

Başbakan Erdoğan, Esed'e ömür biçti

Esed'i "Siyasi Mevta" olarak değerlendiren Başbakan Erdoğan, Esed'e ömür biçti

Kanaltürk'ta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, halkına zulmeden Esed'in siyasi ömrünü tamamladığını söyledi. Başbakan Erdoğan, "Türkiye'yi Suriye'de, Suriye'nin içinde dökülen kanın sorumlusu olarak tutan Beşşar Esed'in ağzından çıkan kulağının duymadığını söyledi.

İşte Başbakan Erdoğan'ın Esed, Suriye Meselesi ve Tampon Bölge ile ilgili açıklamaları;

ERDOĞAN, ESED'E ÖMÜR BİÇTİ

Bana göre Beşar Esad siyasi ömrünü tamamlamıştır. Esad şu anda bir siyasetçi gibi çalışmamaktadır. İçsavaştaki bir aktör olarak çalışmaktadır. Esad'ın ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Türkiye Suriye halkının yanındadır. Zalim Beşar rejiminin yanında değildir.

YAZLIKTA FOTOĞRAF MESELESİ

CHP Genel Başkanı'nın onunla yazlıkta beraberdiler ifadesine dokunmadan geçemeyeceğim. Ben Esad'ı davet ettim ama hiç bir zaman yazlıkta ağırlamadım. Ben sadece kendilerini ziyaret ettim. Bu iftiralarına da son versin artık.

SURİYELİLERİN KALDIĞI KAMPLARA KİMLER GİRİYOR

Aynı şeyi bu kamplarla ilgili de yaptı. Nasıl gireceğin önemli. Bunun emrini biz veririz. İnsan Hakları Komisyonu oraya gidip incelemelerini yapmışlardır. Biz bu kamp yerlerini bir şov merkezi haline dönüştürmeyiz. Sayın Kılıçdaroğlu bunu istiyorsa talep eder değerlendiririz ve cevap veririz. Zabıta mısın sen ya öyle bir şey yok. Buradaki insanların can güvenliği yok. Türkiye'den Suriye'ye gönderiliyor diyorlar. Bunu ana muhalefet lideri nasıl söyler? İnsani yardım yapmayacak mıyız? Kendi vekilleri ahlaki olmayan bazı adımların Hatay'da atıldığından orada gayrimeşru işler yapıldığını söylediler. Benim Valim orada yatıp kalkıyor. Asla bizim paramızı şu ödeyecek bu ödeyecek diye bir şey yok diyor. Bu ülkenin bir izzeti nefsi var. Türkiye'yi savunacağın yere Esad'ı destekliyor. Ben baasçısın diyorum kızıyorlar. HAtay'da toplantı düzenliyorlar Türkiye'deki aşırı uçlar, CHP'yle birlikte yapıyorlar. Beşar'ın resmiyle slogan atıyor. Beşar da Türkiye halkı bizim yanımızda diyor. Nerede yanınızda?

TAMPON BÖLGE

Şimdi uçuşa yasak alan oluşturmadan tampon bölge oluşturamazsınız. Ahmet Bey'in son ABD ziyaretinin altında yatan bu. Ben 1 Mart tezkeresinin talihsiz bir durum olduğunu savunanlardanım. Ama biz maalesef gerekli oy alınamadığı için giremedik. Sonra oy aldık ama bu defa Irak halkı bunu istemedi. Biz de girmedik. Türkiye'deki mülteci sayısı artabilir biz elimizden gelen desteği vereceğiz. Ürdün'de Lübnan'da bizim kadar mülteci var. Ben şu anda Esad'ı siyasi bir mefta olarak görüyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.