Başbakan Erdoğan Gazze'ye gidecek!

Başbakan Erdoğan Gazze'ye gidecek!

Takvim gazetesi yazarı Bülent Erandaç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gazze’ye giderek orada bir miting gerçekleştireceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan’ın daha önce gideceğini açıkladığı fakat yoğun gündemden dolayı ertelenen Gazze ziyareti yeniden gündeme geldi. Takvim gazetesi yazarı Bülent Erandaç, Başbakan Erdoğan’ın beyin takımından bir ismin verdiği Gazze müjdesinden bahsetti.

İşte Erandaç’ın yazısının o bölümleri:

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın GAZZE ilgisi ve sevgisi yüreğinde hep vardı. Geçen yıl Mısır'ın demokrasi mücahidi Cumhurbaşkanı Mursi ile beraber Gazze'ye gitmeye karar vermişti. Ne yazık ki, emperyalist güçlerin darbesi bu girişime engel olmuştu. Erdoğan'ın o günden beri, Gazze'yi hiç unutmadığını, ilk fırsatta Gazze'li kardeşlerimizin kucağına kendisi atmayı düşündüğünü biliyorduk.

Cumhurbaşkanlığı yolunda, ilk yurtdışı mitingini, 24 Mayısta Köln'de yapmayı planlayan Başbakan Erdoğan'ın beyintakımından bir isimle konuşurken, dikkatimi çeken bir söz sarf etti: ''İnşallah Gazze'de de miting yapacağız'' Mısır, Gazze ve İsrail'in durumunu göz önünde tutarak, fazla üzerine gitmemiştim. Star Gazetesi Dış Haberler Müdürü Saadet Oruç'un, yazısını okuyunca "İşte benim geçen hafta duyduğum Gazze bombası budur. O gün neden işin üstüne gitmedim'' diye hayıflandım. Oruç diyor ki "Dış politika gündeminin neredeyse kalbine Ortadoğu halklarının acılarına yönelik reçete arayışlarını koyan bir lider Tayyip Erdoğan'ın Gazze ziyaretinin de bu tablodaki önemi dikkatle not edilmeli."

Çok doğru. Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı olmadan önce Ortadoğu halklarının acılarına ortak olmak için muhakkak Gazze'ye gidecektir. Ve AKTİF CUMHURBAŞKANI olarak, Müslüman ülkelerin heyecanlarına hitap edecektir.

Muhtemelen, Türkiye ile İsrail'in anlaşmasının Haziran ayında imzalanması, Büyükelçilerin göreve gelmesi sonucu,Başbakan Erdoğan'ın Haziran-Temmuz ayında Gazze'ye gitmesi söz konusu olacak.

Gazze çıkartmasının nasıl olabileceğini konuştuğum diplomatlar "büyük ihtimalle deniz yolundan" dediler.

Bir yöntemden bahsettiler: "Başbakan Tayyip Erdoğan, daha öncede denizyolundan Mısır'a gitmeyi düşünüyordu. Bu sefer de, Türk donanmasının amiral gemisi ile Gazze yakınlarına gider, oradan helikopterle Gazze' geçer, ziyaretini tamamlar, aynı yoldan geri döner'' Gazze Başbakanı Haniye, Erdoğan'a ne demişti: "Siz gelin 5 milyon sizi kucaklayacak'' İŞTE, MAZLUM MÜSLÜMAN ÜLKELERİNİN LİMANI BÜYÜK TÜRKİYE!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.