Başbakan Erdoğan: İnlerine girdik

Başbakan Erdoğan: İnlerine girdik

Başbakan Erdoğan, paralel örgütün inlerine girdiklerini, bütün pisliklerini ortaya dökmeye başladıklarını açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşma yaptı.

 
Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle;
 
Biz Ağrı ve Yalova’da çıkan sonuçları değerlendiriyoruz. CHP ve MHP’nin ibretlik dersler almasını tavsiye ederim. 1 Haziran'da MHP’nin esamesi okunmadı. CHP sadece Yalova üzerinden bir başarı tablosu çıkarmaya çalışıyor. Doğu’da AK Parti’nin karşısında BDP’den başka parti var mı? Türkiye’nin 81 ilinde AK Parti var. CHP ve MHP'nin toplam oyları bile bize yetişmiyor.
 
'ÇATI ÇÖKTÜ'
1 Haziran seçimleri cumhurbaşkanlığı için bir gösterge olacaksa, bir kamuoyu yoklaması olacaksa ortaya çıkan sonuç, çatının bir kez daha uçtuğudur, çöktüğüdür. Çatı su sızdırmaya devam ediyor, çatı bir kez daha çatladı.
 
Gezi olaylarının yıldönümünde yine CHP’liler vardı. Polisle çatışmaya girilmesi için çağrı yaptılar. Kaos senaryosu gerçekleşmedi. Bundan önceki Gezi’de bunlara lojistik destek varan sermaye vardı. Lüks kafelerden ellerinde telefonlarla çağrı yapanlar avuçlarını yaladılar.
 
CNN MUHABİRE TEPKİ
O CNN International'in dalkavuğu orada bir şeyler yapmaya çalışıyor. Geçen yıl 8 saat aralıksız yayın yaptı. Şimdi de suçüstü yakalandı. Bunlar görevli, bunlar ajan görevi icra ediyor.
 
Polisin savunma hakkı yok, böyle bir şey olabilir mi? Sen bunu git de ABD’de, Avrupa’da yap bakalım.
 
Bir tane sanatçı müsveddesi hala ‘Bunun bir ağaç mevzusu olduğunu anlamadınız mı?’ diyor. Ellerine geçirilen dozerle yolları kaldırdılar. Başbakanlık Ofisi’ni molotofla yakma girişiminde bulundular.
 
'BİR KAPIDAN ALIP, DİĞER KAPIDAN BIRAKIYOR'
Öyle bir paralel yapı var ki, bir kapıdan alıyor, bir kapıdan bırakıyor. Sokağı gençleri kullanarak darbe gerçekleştirerek, milleti iktidardan ulaştırmak istiyorlar. Bu amaçta her yolu mübah görüyorlar. Hukuk, sandık, milli irade umurlarında değil.
 
'DEMOKRASİ SANDIKTAN GEÇER'
‘Demokrasi sandık değildir veya demokrasi sadece sandık değildir" mantığını ben kabul etmiyorum. Kim bu ifadeyi kullanırsa kullansın, kabul etmiyorum. Demokrasi sandıktan geçer. Öyle veya böyle sandıktan geçer. Adama sorarlar, 'demokrasi sandık değilse nedir? Bunu bana anlat' derler. O zaman ne diyeceksin? Sandıktan gitmeyeceksen, nereden gideceksin.
 
SAKIK'A: AYNAYA BAK
Ağrı’da seçimi kazanan kişi, ‘Devlet terörü’ diyor. Bu ülkede devlet teröründen bahseden bir insan, önce aynaya bakmalıdır. Sen terörün desteğiyle belediye başkanı seçildin. AK Parti'nin belediyelerinin olduğu yerde kan mı vardı, kan varsa sizin olduğunuz yerde var. Bak; Diyarbakır'da annelerin oturma eylemine tahammül edemediniz. Onların çocuklarını dağa kaçıranlar, size destek veren bölücü terör örgütüydü.
 
Şu anda çocukları getirip ailelerine teslim etmeniz lazım. Adresleri çok iyi biliyorsunuz. B planı, C planı devreye girecek. Barış barış diyor. Biz olmazsak burada kan olur diyor. Bazıları taciz, bazıları öldürülüyor.
 
'İHTİLAL AŞIKLARI GELDİKLERİ GİBİ GİTTİ'
Elinde sopayla, molotofla değil, nefret söylemiyle değil; AK Parti seçmeni sabırla meydana geldi. Mısır’da, Ukrayna’da yaşananların Türkiye’de yaşanmasına izin vermedik. Bu ihtilal aşıklarının geldikleri gibi gitmelerini sağladık. Sokak eylemleriyle ihtilal yapamayanlar paralel yargı eliyle bir başka darbe senaryosu uyguladılar.
 
'İNLERİNE GİRDİK'
Fezlekede benim için ‘dönemin başbakanı’ ifadesi kullanılıyor. Bakanlarımızdan örgüt üyesi diye söz ediliyor. Silinmiş dosyalar bulundu. Bu fezleke ortaya çıktı. Paralel yapı kısa sürede yaptıklarının hesabını verecekler.
 
Daha önce inlerine gireceğiz demiştik. Şu anda inlerine girdik, bütün pisliklerini ortaya döküyoruz. Kaçıp saklandıkları inlerinden de sorumluları çıkaracak ve adalete teslim edeceğiz. Bu ülkede artık hiçbir darbe girişimi hesapsız kalmayacak.
 
CHP genel müdürü seçim sürecinde sallayıp durdu. Bunun kadar yalanı kullanan bir kişi bulamazsınız. Yalanı yüzü kızarmadan, gülerek söylüyor. 17 Aralık’tan itibaren bir işbölümü yaptılar. Hem Pensilvanya’daki ihanet şebekesine hem de CHP’ye gereken dersi verdi.
 
'CHP DE HAŞHAŞA BAŞLAMIŞ'
Balyoz davasıyla ilgili rapor hazırlamışlar. 4 CHP milletvekili bunu açıkladı. Pensilvanya’ya en küçük bir eleştiri yok, hükümet ve Genelkurmay’a yıkmaya çalışıyorlar. Genelkurmay Başkanı’na hakaret var. Belli ki CHP de artık haşhaş almaya başlamış. Pensilvanya’ya çok hızlı uyum sağlamış. Genelkurmay Başkanımız dava açtı. Biz de yargı önünde hesabını soracağız. Biz bu davanın hakimi, savcısı değiliz. Hukuka yargıya müdahale etmemiz beklerlerse daha çok beklerler.
 
Pensilvanya’yla kol kola olan bir CHP hukukun, gerçeklerin tecellisinin peşinde değildir. Tam tersine gerçeklerin örtülmesinin peşindedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.