Başbakan Erdoğan muhalfete yüklendi

Başbakan Erdoğan muhalfete yüklendi

Başbakan Erdoğan, Hatay'da partisinin seçim çalışmaları kapsamında seçmenlere seslendi. Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları

MLADİÇ YAKALANDI

Suriye'de akan kanın durması için Türkiye olarak sessiz kalmıyoruz. Suriye'de bir kez daha katliamlar yaşanmasın diye girişimlerimize devam ediyoruz. Suriyeli kardeşlerimizin acısı biizm acımızdır. Balkanlar'dan da güzel haber geldi. Bosna'daki katliamların sorumlusu Mladiç yakalandı. Giden canlar gelmeyecek ama hesap vermesi önemlidir.

BAHÇELİ'NİN VİZYONU YOK

Bahçeli, bizim dış politikamızı eleştiriyor. Ben onu ciddiye almıyorum. Şam'a, Üsküp'e, Bakü'ye kaç kere gittin diye sormuyorum. Sen Hatay'a kaç kere geldin onu söyle. Ben Başbakan olarak dünya başkentlerinde Türkiye'nin hakkını korurken 13 kere geldim. Sen buraya hangi eseri kazandırdın? Aynı soruyu CHP'nin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na soruyorum. Şu ana kadar İsrail'e selam çıkmak dışında dış politikada vizyonu yok. İsrail medyasına Türkiye Başbakanı'nı şikayet ediyor. Londra'da ben olsam Mavi Marmara'ya izin vermezdin diyor. CHP'nin dış politika vizyonu Tel Aviv'i geçmez. Vizelerin kaldırılmasıyla Hatay'ın nasıl ayağa kalktığını bilmezler. Refah sınır kapısını bilmezler. Bahçeli, milliyetçilik diyor. Milliyetçilik ayırt etmeksizin bu milleti sevmezdir. Bizler milliyetçiliği bu vatan hizmet olarak anladık.

MİLLİYETÇİLİK MHP'YE VAGON OLMAK DEĞİLDİR

Bu MHP, CHP her ışığı yangın sanıp söndürmeye giderler. Bunlar Hataylı Cemil Meriç üstadın dediği gibi karanlığa alışmış, yıldızlardan bile korkuyorlar. Kılıçdaroğlu'nun çok sevdiği milletvekili adayları var. Bunlar sıfırların akıl hocalarıydı. Paramızı delik deşik ettiler. Bir milyona tuvalete gidiyorduk. Altı sıfırı attık şimdi 1 liraya gidiyoruz. Artık maaşı alınca döviz bürosuna gitmek yok. Zaten döviz bürosu da kalmadı. Milliyetçilik ülkücü camiayı CHP'ye vagon yapmak değildir. Milliyetçilik vatandaşa sahip çıkmaktır.

TEK YUMURTA ÜÇÜZÜ

Bunların gözünü hırs bürüdü. 12 Eylül'de olduğu gibi AK Parti'nin karşısında ittifak yaptılar. CHP, arkasına MHP ile BDP'yi de arkasına vagon yaptı. Bunlara tek yumurta ikizi demiştim, tek yumurta üçüzüymüş. Birinci çıkmazsam partinin liderliğini bırakırım siz de bırakacak mısınız demiştim. Kılıçdaroğlu, cevap vermiş oyum azalırsa bırakırım diyor. İktidara değil muhalefete talip. Baykal'ın yüzde 20,9'unun üzerine 1 koyarsa kendisini başarılı sayacak. Hesap uzmanı ya, sınavı birinci olarak kazanmış ya, 20,9'a kadar sayabiliyor.

BDP CHP'DEN GÜÇ ALIYOR

Cizre'de bir öğrenci yurduna molotoflu saldırı yapıldı. Bu molotoflar BDP çadırlarında saklanıyor, seçim arabalarında taşınıyor. Bu BDP, CHP'ye ve terör örgütüne sırtını taşımanın şımarıklığıyla saldırıyor. Bu BDP, CHP'den güç alıyor. Hakkari'ye gittik, dükkanları kapattırdılar. Benden sonra CHP gitti. 150 oyu var, 2 bin, 2 bin 500 kişiye konuştu. CHP'nin mitinginde Türk bayrağı yoktu. Çünkü oradaki kitle CHP'li değildi. BDP'linin eline Türk bayrağını veremezsin. Onların Türk bayrağı ile sorunu var. Bu vatan topraklarında asla ameliyat yaptırmayız. Kılıçdaroğlu, Hakkari'de çıktı yerel özerklikten bahsetti. 1988'de çıktı bu, 8 muhalefet şerhi vardı. Ardahan'a gitti, ben eyaletten bahsetmedim diyor. Senin YÖK'ü kaldırma derdin olsaydı bunu bizimle konuşabilirdin ama bunlar dürüst değil.

NERESİ YENİ CHP

Dün 27 Mayıs'tı. Memleketi Aydın'da ve Muğla'da Menderes'i rahmetli andık. Dün CHP'li milletvekili var, üniversitede rektör yardımcısıyken başörtülü kızlara faşist baskı uygulayan bir profesör. 27 Mayıs darbesi toplumun birçok kesiminde mutluluk duydu hatta bir çok kişi sevinçten göbek atacaktı diyor. Siz idamların yapıldığı zamanı bayram ilan ettiniz. Bunun neresi yeni CHP. Dün ezanı Türkçe okutan CHP vardı, bugün Allah'ın ayetine sinir bozucu diyen CHP var.

BUNLAR BELEDİYECİLİK BİLMEZ

Kılıçdaroğlu'nun akıl hocası o eski siyasetçi de daha önce başıbağlı "Kızlar Suudi Arabistan'da okusun" demişti. Siyaset mühendisliğiyle yeni bir CHP tasarladılar, başına da Bay Kemal'i getirdiler. Hataylı kardeşim ne olur, futbol takımı tutar gibi parti tutmayalım. Bugüne kadar CHP'ye, MHP'ye oy vermiş olabilirler. Başımızı iki elimizin arasına alalım şunu düşünelim, 8.5 yılda neler yapıldı. Çeteler eliyle neler yapılmaya çalışıldığını görelim. Benim size bir müjdem var. Hatay'a büyükşehir olmak yakışır mı? Kararı siz verdiniz zaten. Seçimden sonra bunu yasalaştırıyoruz. 11 il büyükşehir olacak. CHP'liler bunu farklı bir şekilde anlatıyorlar. Bunlar belediyecilik bilmez. Tüm mülki sınır büyükşehir kapsamında olacak.

Antakya Çevreyolunu bitirdik, köprülü kavşakları da tamamlayarak inşallah bu yıl içinde hizmete açmış olacağız. Özel sektör yatırımları çığ gibi büyüyor. Çok büyük hacimli özel sektör yatırımları gerçekleşiyor. Hatay bir sanayi kenti olarak da sürekli büyüyor. Hatay'a çok daha büyük yatırımları inşallah kazandıracağız. Hatay bizi daima bağrına bastı, destekledi. Biz de her zaman Hatay'ın yanında olduk bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz.

Eğitimde; Biz Türkiye genelinde 163 bin derslik yaptık. Hatay'a ise 3 bin 634 dersliğin yapımını tamamladık. Ne kadar bilgisayar gönderdik, Türkiye'ye 1 milyona yakın, hataya 12 bin 170 bilgisayar gönderdik. Bilişim Teknolojileri sınıfını kim kurdu biz. İlköğretim, ortaöğretimde ücretsiz olarak kitapları veriyor muyuz? Sosyal güvencesi olmayan kardeşlerime ödemeler yapılıyor mu? Beslenme yardımı olarak da 150 TL veriyoruz yani toplam 390 TL. Hatay'da mevcut yurtlar ile bizim yaptığımız yurtları takip edelim.

Sağlıkta; İstediğin hastaneye gidiyor musun istediğin eczaneden ilacını alıyor musun? Eskiden memur nereye giderdi devlet hastanesine işçi nereye giderdi SSK'ya parası olan da özel hastaneye giderdi şimdi bu ayrım var mı yok. Bay Kemal 8 yıl SSK genel müdürlüğü yaptı. O dönemde anamızı ağlattılar anamızı. SSK hastanesinde kuyruğa girerdik. Doktor bizi nereye çağırırdı muayenehanesine. Ondan sonra da para. Parayı vereceksin muayene olacaksın. Reçete yazdırırdı ilaçların biri var diğerleri yok. Sorardık niye derlerdi ki yok. Neden yok kardeşim. E yok, benden para kesiyorsunuz bunun için neden yok? Bay Kemal bu adalet mi? Koskoca SSK'nın Genel müdürüydün ne yaptın orada? Kelin ilacı olsa başına sürer. Bunu benim şimdi Hataylı kardeşlerim 12 Haziran'da Bay Kemal'e gereken dersi vermesi lazım. Bu gerçeği görerek vermesi lazım. Ya sen SSK'yı yönetemedin Türkiye'yi nasıl yöneteceksin. Ondan önce başarılı bir yönetim varken o geldi battı. Şimdi TV'de soruyorlar bakın Başbakan Ankara ile ilgili büyük projeler açıkladı siz ne diyorsunuz diye nediyor 'Ben daha iyisini yapacağım demiyor, bunlar diyor ihale yolsuzluğu için atılan adımlar' sende zerre kadar onur varsa şu 8,5 yıl içinde yaptıklarımız ortada. Sen de Meclis'tesin araştırır soruşturursun varsa gereğini yaparsın. Neden yapmadın? Bu kadar yatırımlar var neden yapmadın? Hatay'da bu kadar okullar yaptık niçin bunları araştırmıyorsun. 13 bin 600 km bölünmüş yol yaptık niçin bunları araştırmıyorsun. SSK'yı iyi biliyordun, hastanelerle ilgili bu kadar adım attık niçin bunları araştırmıyorsun. Sen ne biçim milletvekilisin, nasıl grup başkanvekilisin. Kalkıp milletimi aldatmanın ne anlamı var. Dürüstlüğe davet edin dürüstlüğe. Benim vatandaşım istediği hastaneye gidiyor ayrım yok. Beyler gibi. Hangi hastaneye gitmek istiyorsa gider. Para almak yok. Ya biz bunların zamanında Bahçeli zamanında da ölülerimiz hastanede rehine kalmadı mı? Neler çektik ya. Şimdi devran değişti. Hastayı kapıdan çeviremezsiniz. İlke bu. Nereden gelirse gelsin hiçbirşey sormayacaksın karşında insan var. 18 Helikopter ambulansımız var dolaşıyorlar. Hatay'a 246 trilyon sağlık için yatırım yaptık. Biz geldiğimizde bu Hatay'da 1 tane tomografi cihazı vardı bugün 5 tane var 4 MR hizmeti getirdik. Şuanda 301 tane diyaliz cihazı var. 3 Tane 112 vardı şimdi 25. 4 Ambulans vardı koskoca Hatay'da şimdi 28.

Adalette; Adalet saraylarını tamamladık hizmete açtık. Reyhanlı Adalet Sarayını açtık. Bunlarla geciken adalet istemiyoruz. TOKİ ile 3136 konut yaptık 2400'ünü teslim ettik. TOKİ Bahçeli'ye bağlıydı kaç tane yaptı döneminde? 490 bin konut inşaası devam ediyor 360 bini sahiplerine teslim edildi. Ulaştırmada Samandağı'na da inşallah Toplu Konut yapacağız. Şuana kadar Hatay'da 150 km bölünmüş yol vardı. Biz 8 yılda 176 km bölünmüş yol yaptık. Hatay'ı Adana ve Osmaniye'ye bölünmüş yola bağladık. Hatay Havaalanında 574 bin yolcuya ulaştık. Nasıl alanınız terminal binanız nasıl Hatay'a yakıştı mı? Hatay yakışanı alıyor ve alacak. Ama ben diyorum ki şöyle Havaalanından gelirken önceki 10 yıl önceki halini hatırlayın. 10 Yıl önce havalimanı varmıydı böyle yollar varmıydı böyle kavşaklar altgeçitler var mıydı okullar bu halde miydi? Ya insaf et be. Bu hizmeti veren bir iktidara destek olunmaz mı? Samandağı balıkçı barınağının kapasitesini arttırdık. İnşallah Samandağı'na bir hastane, adalet sarayı yapacağız

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.