Başbakan Erdoğan Zonguldak'ta

Başbakan Erdoğan Zonguldak'ta

Zonguldak'a giden Erdoğan'ın konuşması öncesi bir arbede yaşandı. Konuşma öncesinde bir de protesto gösterisi yapıldı. Erdoğan işçi aileleriyle konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, OBA helikopteriyle saat 15.05'te Zonguldak'a gitti. Erdoğan, kurtarma çalışmalarının yürütüldüğü TTK Karadon Müessesesi'ne bağlı Gelik İşletme Müdürlüğü'ne gelerek yetkililerden bilgi aldı. Başbakan Erdoğan, madenci yakınlarının bulunduğu çadıra gittiği sırada bir vatandaş tarafından protesto edildi. Bu sırada vatandaş ile polis arasında kısa süreli bir arbede çıktı. Polisin vatandaşı gözaltına aldığı bilrildi.

Öte yandan TTK Karadon Müessesesi'ne bağlı Gelik İşletme Müdürlüğü'ne girişinde yaklışık 45 kişilik öğrenci grubu oturma eylemlerini sürdürüyor. Polis öğrenci grubunun etrafında barikat kurdu. Başbakan Erdoğan'ı, Kilimli beldesindeki Ahmet Şerifoğlu Stadı'nda Eski TBMM Başkanı ve Ak Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Vali Erdal Ata, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen ve Fazlı Erdoğan, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref ile diğer protokol üyeleri karşıladı.

Erdoğan, Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağındaki grizu patlaması ile ilgili Gelik beldesindeki 75. Yıl Cumhuriyet Kuyusu alanında incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı. Erdoğan, buradan göçük altındaki madencilerin yakınlarının bulunduğu çadıra ilerlediği sırada bir vatandaş tarafından protesto edildi. "Buraya şimdi mi geldiniz" şeklinde bağırarak Erdoğan'ı protesto eden kişiyi korumalar ve polis engelleyerek gözaltına aldı.

Etiketler :