Başbakan Erdoğan'a büyük ayıp!

Başbakan Erdoğan'a büyük ayıp!

Başbakan Erdoğan Halkalı'da düzenlenen Kerbela Şehitlerini Anma Töreninde birlik beraberlik mesajları verirken CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum töreni terketti.

Caferilik İnancını Tanıtma, Araştırma ve Eğitim Derneği tarafından organize edilen, 2010 Evrensel Aşura Matem töreni başladı. Ellerinde zincirler, taşlar ve Hazreti Hüseyin'in fotoğraflarını taşıyan kadın, çocuk erkek binlerce kişi sabahın erken saatlerinde meydana geldi.

Anma törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanısıra Devlet Bakanı Faruk Çelik, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ve CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum da katıldı. 

Anma töreninin açılışında konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, törene katıldığı için “Sağolun sayın başbakanım!” diyerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

BAŞBAKAN "BİRLİK BERABERLİK" DEYİNCE TÖRENİ TERKETTİ

Törende konuşan Başbakan Erdoğan Kerbela'da şehit olan Hz. Hüseyin'in acısını ciğerinde taşıdığını belirtti ve "Kim ki Kerbela faciasını, Müslümanların bölünmesi olarak, husumet olarak, kutuplaşma olarak istismar etmeye kalkarsa, biliniz ki o, Hazreti Hüseyin'in aziz hatırasına haksızlık etmiştir" dedi.

Erdoğan bu sözleri söylerken CHP adına katılan Süheyl Batum'un töreni terkettiği görüldü. Batum'um bu tutumu, "Başbakan Erdoğan ve Kerbela Şehitleri'ne büyük saygısızlık" olarak nitelendirildi.

"SAZAN AKSU" DEMİŞTİ

CHP'nin taze Genel Sekreteri Süheyl Batum, daha önce de Sezen Aksu'ya ''Sazan Aksu'' diyerek büyük bir ayıba imza atmıştı.

Toplumsal Hafıza

Etiketler :