Başbakan Erdoğan'a kefil oldu

Başbakan Erdoğan'a kefil oldu

Salih Memecan, Balçiçek İlter'e konuştu. Memecan, içki, heykel, dizi tartışmalarında Başbakan Erdoğan'a kefil oldu.

Habertürk ekranlarında Balçiçek İlter'e konuk olan Salih Memecan, gündemdeki içki ve heykel tartışmalarını yorumladı. Memecan, Başbakan Erdoğan'ın Karadenizli karaketeri nedeniyle biraz agresif olduğunu söyledi!

Geçtiğimiz hafta kariyerindeki ilk ve tek Tayyip Erdoğan eleştirisiyle dikkat çeken Memecan, AKP iktidarıyla ilgili korkuların yersiz olduğunu anlattı. Memecan, İlter'in Başbakan'ın tepkisel açıklamlarını sorması üzerine ilginç değerlendirmeler yaptı.

Balçiçek İlter: Sen bizden daha yakınsın Başbakan'a göremediğimiz bir yanı mı var?

Salih Memecan: Duygusal bir insan. Bu korkuların nedeni onları tanımamak. Çok haksızlık oluyor. Hani diyorlar ya gizli ajandası var, bilmem ne yapacak... Ben tamamen tanımadıkları için söylediklerini düşünüyorum. Düşünüyorum değil eminim.

Balçiçek İlter: Kefilsin yani...

Salih Memecan: Karım dolayısıyla sadece Tayyip Bey'i değil. AK Parti'den çok insan tanıyorum. İçlerinde kimisi çok muhafazakar, kimisi daha az muhafazakar, kimisi solcu kökenli. Yani böyle gizili bir ajandaları olması mükün değil.




ABDULLAH GÜL'LE TANIŞMASI

Memecan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile tanışmalarını da şöyle anlattı:

“Ben 28 Şubat sürecinde Refahyol hükümetine yapılanların haksızlık olduğunu düşünüyordum ve bunun arkasında birşeyler olduğunu gazeteci olarak görüyordum. Vicdanım sızladı ve o dönemde bu kesimden birçok insanla arkadaş oldum. Onları tanıma ve projelerini öğrenme fırsatı buldum. Abdullah Gül'le de tanışıklığım o dönemlere gider. Yemeklerde, Nazlı Hanım ve Mehmet Barlas'ın evinde birkaç yemekte görüştük. Sonra Amerika'ya geldiğinde de görüştük birkaç kez. Her şerden bir hayır çıkar. Onların projelerini biliyorum. Eşim içlerinde. Benim eşim “Beyaz Türktür”tür. Ama biliyorum ki korkacak birşey yok..

EVLERİNDE VERDİKLERİ YEMEKLER

Salih Memecan eşiyle evlerinde Başbakan'ı ağırlamaları konusunu da anlattı. Memecan “bunda ne gariplik var anlamadım” dedi ve şöyle konuştu:

“Evdeki yemeklere devam ediyoruz. Gazeteci arkadaşlar oluyor, yurtdışından gelenler oluyor. En son Avrupa Konseyi'nden biri gelmişti. Başbakan ise bir daha gelmedi. Çok tepki aldım. Mizah degilerine kapak oldum. Buna da anlam veremedim. Ben eş kontenjanından oradaydım, eşim çağırmıştı. Köşeyazarının taraflı olmasında sakınca yok yeter ki şeffaf olsun. Zaten bu traraflılıktan menfaat sağlamıyorsa bence etik olarak Bir şey yok. Zaten taraflı olması da gerekiyor. Ben tarafım. Türkiye'de değişimden tarafım.

İŞLERİ ARTTI MI?

Memecan AK Parti iktidarına yakınlığının işlerini arttırdığı iddialarını da yalanladı.  Memecan “işlerim artmadı. Arada bir eskiden kıramayıp Milli Eğitim ya da Emniyet için kitap kapağı vs yapardım. Para almıyordum. Ama orada bile adım çıkıyor. Artık onları da yapmıyorum. Şöyle bir yaftalama var, sanki Salih Memecan böyle düşünüyorsa menfaati vardır diye. Beim hiçbir menfaatim yok.

UCUBE HEYKEL TARTIŞMASI

Memecan Başbakan'ın heykeli eleştirirken kullandığı üslubun da çok sert olduğunu söyledi. Memecan şöyle konuştu: “Ben orada kendimi sanatçının yerine koydum ve ne üzülmüştür adam dedim. Ne ayıp, vicdansızlık dedim. Orada haklı ama bu heykel tabusu da olmaması lazım. Benim için çok güzel değil ama beğenen arkadaşlarım var. Başbakan'ın tepkisi çok ağır oldu. Korkmamak lazım. Tayyip Bey beğenmezse beğenmesin. Zaten yıkım kararı verilmiş, onu beğenmediğini söylüyor 

Etiketler :