Başbakan Erdoğan'a soğuk duş

Başbakan Erdoğan'a soğuk duş

Başbakan Erdoğan'ın katıldığı toplantıda konuşan Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Bekir Berat Özipek'in sözleri salonda soğuk duş etkisi yaptı.

Başbakan Erdoğan'ın katıldığı toplantıda konuşan Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Bekir Berat Özipek, "Turgut Özal bugün görevde olsaydı, 'AKP ve Fethullah Gülen'i bitirme planı' karşısında Genelkurmay Başkanı'ndan gereğini yapmasını beklemez, onu derhal görevden alırdı." dedi.

Özipek, "Belki de bir basın toplantısı düzenler 'Şunları şunları görevden alıyoruz, yerlerine şunları şunları atıyoruz' derdi. Belki Genelkurmay Başkanı görevden alındığını televizyondan öğrenirdi." şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Millî Kültür Vakfı'nın 40. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen "40 Vakıf İnsana Vefa" başlıklı toplantıya katıldı. Toplantıda, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Bekir Berat Özipek, Turgut Özal ile ilgili bir konuşma yaptı. Özipek'in konuşması salonda büyük alkış topladı. "Özal bugün yaşasaydı bugün ne yapardı?" diye soran Özipek şunları söyledi: "Belki belirtmeye gerek yok. Hiç kuşkusuz demokratik sürece destek verirdi. Ne süreci provoke etmek isteyen ulusalcılara teslim olurdu, ne de DTP'lilerin hatalarına. İspanya'nın BASK sorununu minimize eden demokratikleşme sürecini yöneten siyasetçiler gibi davranırdı. 'AKP ve Fethullah Gülen'i bitirme planı' karşısında Genelkurmay Başkanı'ndan gereğini yapmasını beklemez, onu derhal görevden alırdı. Belki de bir basın toplantısı düzenler 'Şunları şunları görevden alıyoruz, yerlerine şunları şunları atıyoruz' derdi. Belki Genelkurmay Başkanı görevden alındığını televizyondan öğrenirdi."

Turgut Özal'ın en büyük hatalarından bahseden Bekir Berat Özipek, kendisine gerçekleştirilen suikasti araştırmamasına dikkat çekti. Özipek, "Araştırılsaydı derin canavara karşı daha avantajlı olabilirdik." dedi. Özipek, "Bütün bunlar kadar en büyük günahı Mesut Yılmaz'ı siyasete sokmasıydı. Bunun ülkeye zararı, koruculuk sistemiyle kıyaslanmayacak kadar fazla oldu." şeklindeki sözleri de salondan büyük alkış aldı.

Etiketler :